El pavelló de Fontajau serà aquests propers dies la capital del patinatge català. Diumenge, a partir de les quatre de la tarda, la instal·lació acollirà el campionat Territorial de Grups de Xou, amb l'estrena de les esperades coreografies dels principals clubs de la demarcació. Tres setmanes més tard, el cap de setmana del 9-10 de febrer, a Fontajau s'hi disputarà el Campionat de Catalunya, amb els bitllets per a l'Estatal en joc. Tenint en compte que ara fa un any el campionat gironí va portar més de 4.000 espectadors a Fontajau, sembla que l'èxit de les dues convocatòries està assegurat. A més a més, les entrades tenen preus molt assequibles: entre 5 i 6 euros i amb l'accés gratuït als menors de cinc anys.

La prova de diumenge és especialment esperada perquè representarà l'estrena de les coreografies d'aquesta temporada. D'aquesta manera, per exemple, el CPA Olot mostrarà el seu muntatge No hi ha res impossible, que ?substituirà l'espectacle Alter ego, amb el qual la temporada passada l'equip de Ricard Planiol va quedar subcampió del món i medalla de bronze a l'Europeu. Un altre dels clubs punters, el CPA Blanes Fundació, mostrarà en la categoria de grups petits Fes-me riure!, després d'un gran 2012 amb el subcampionat d'Europa conquerit a casa amb La màgia d'Irua. El bon moment del patinatge gironí queda clar amb la presència en el campionat de més d'una desena de clubs i amb els centenars de patinadores que saltaran a la pista.

En grups de xou petits hi ha previstes vuit actuacions, mentre que en la categoria de grans n'hi haurà cinc. El CPA Olot presentarà dos muntatges, com és habitual, competint en aquest apartat amb el GEiEG, el Bescanó i el CPA Girona. Les garrotxines faran el proper dissabte a les 5 de la tarda, al Pavelló municipal d'Olot, la preestrena dels balls de competició dels grups de xou A i B i el de l'equip juvenil. L'endemà Fontajau acollirà l'estrena oficial.

Un cop s'hagin disputat a Girona els campionats Territorial i Català, el calendari té fixat pel 9-0 de març, a Reus, una nova edició del campionat d'Espanya, mentre que l'Europeu es farà a Mòdena (Itàlia) de l'1 al 4 de maig. Una altra història serà el Mundial. Si l'última edició es va fer a Auckland (Nova Zelanda) dificultant molt el viatge de l'Olot i impedint l'assistència del Blanes, que hi estava classificat, per motius econòmics, el 2013 s'ha escollit Taiwan com a seu.