El Reial Madrid va aparcar anit els seus greus problemes a la Lliga per agafar-se amb força a les seves opcions en la Copa del Rei. L´equip de Jose Mourinho va posar un peu en les semifinals amb un triomf 2-0 davant un bon València, que se'n va anar indignat amb el col·legiat Muñiz Fernández (li van reclamar un penal sobre Jonas i errors en la senyalització de fores de joc), però que també va pecar d´inoperant davant de porta, errant les seves ocasions.

Els visitants, que de cap de les maneres donen l´eliminatòria per sentenciada, com admetia Valverde als vestidors, van sortir a buscar la pessigolles a una defensa de circumstàncies blanca, amb Piatti, Jonás i Soldado. Es van topar amb un porter que va deixar per tercer partit consecutiu la seva porta a zero, Iker Casillas. De nou titular en un atac de seny de Mourinho, que de moment ha sufocat un incendi amb una afició que li recorda amb xiulets que alguna cosa no va bé.

Modric, amb tot a favor per marcar a plaer, va fallar la primera gran ocasió del partit per als locals. El València es mantenia dempeus i també tenia les seves oportunitats. Amb Soldado lluitant a la recerca d'oportunitats i lamentant els fora de joc que li assenyalaven. Els de Valverde, però, van perdonar i això al Bernabéu és sentència de mort. Parejo va perdre una pilota i quatre jugadors valencianistes no van baixar. Amb Valverde desesperat cridant a la zona tècnica, el Madrid va explotar la seva millor arma: el contraatac. El té tan ben assajat que fins i tot portant-lo amb els seus jugadors de menys qualitat tècnica, Essien i Khedira, acaba donant el mateix resultat. Gol de Benzema. El València no es podia creure el seu desavantatge i encara li faltava per viure el pitjor. Va saltar en la represa a buscar l'empat i va tenir ocasions per aconseguir-lo, sense fortuna.

Queixar-se d'arbitratges i denunciar una campanya en contra, com va fer Di María, té els seus perills. Et deixen retratat amb rapidesa. Ningú del Madrid parlarà avui de l'arbitratge. Ho farà el València, que va demanar un penal sobre Jonás i busca explicacions a tres fores de joc en accions que deixaven sol Soldado.

Jonás, precisament, a porta buida, va fallar incomprensiblement l´1-1. En la següent jugada, una acció de Coentrao mentre els visitants reclamaven un canvi per lesió de Víctor Ruiz, va acabar en una centrada que va introduir en la seva porteria Guardado. El segon gol va ensorrar anímicament el València, que hauria pogut sortir golejat. Guaita ho va evitar en un parell d´intervencions davant de Cristiano Ronaldo, i també Özil ajustant massa la pilota en una rematada franca.

Avui continuen els partits d´anada de l´eliminatòria de quarts de final de Copa amb els duels Saragossa-Sevilla (19.30) i Barça-Màlaga (21.30). Per demà quedarà l´Atlètic-Betis (22.00).