Qui serà l'entrenador del Bayern de Munic a partir de la temporada que, Pep Guardiola, ha assegurat abans de fer-se oficial la seva destinació que tenia ganes de tornar a sentir-se estimat i de voler portar a un altre lloc l'estil "simple" del Barça, el de voler jugar amb pilota i no sense, a més que estranyava el dia a dia del futbol i entrenar, tot i que no tant l'entorn que envolta l'esport més mediàtic al 'Vell Continent'.

"El sistema del Barça, encara que la gent digui que és molt complicat, és tan simple com això: tenim la pilota i a veure si ens la treuen, ens l'anem passant al màxim i a veure si fem el gol. I el que intentaré fer en el futur és el que he fet quan jugava, el que sentia, o el que he fet durant els cinc anys que he estat entrenant: atacar el millor possible, agafar la pilota i que se la passin els jugadors de la mateixa samarreta", va manifestar en una entrevista a 'fifa.com ' recollida per Europa Press que va tenir lloc abans de la gala anual a Zuric.

Ara que ja se sap que dirigirà el Bayern de Munic a partir de la propera temporada i fins el 2016, es dóna per entès que el club bavarès li ha mostrat un fort interès en ell i li brinda les eines per intentar inculcar el seu futbol 'made in Barça' en l'històric equip alemany. "Això és el que jo vaig rebre dels meus predecessors i el que vaig intentar transmetre quan vaig estar al Barça. Per tant, el que és evident és que quan un va a entrenar al lloc que sigui ha de transmetre allò que sent", ha afirmat.

"Estranyo molt el joc, del que envolta el futbol, ??poc"

En aquest any sabàtic que ha passat a Nova York amb la seva família, el de Santpedor ha recarregat les piles i s'ha adonat que estranya el futbol. "Estic bé. Va arribar un moment en què un ha de decidir que n'hi ha prou, però estranyo el joc en si. Tot el que envolta el futbol, ??poc. Com un equip juga, com pots guanyar, les particularitats tan precises referides a quins jugadors tens i pots utilitzar per poder guanyar un partit. Aquesta és l'única raó per la que almenys jo estic en aquest invent ", es va sincerar. "El joc en si, és desitjable", va afegir.

"Com tots els entrenadors, busco que algú que em vulgui. És tan simple com això. Les pretensions, per molt bé que hagin anat, no canvien. Sentir-te estimat és el més important de les nostres vides, per la nostra gent i per un club, el mateix. Que et demostri que t'estima i imaginar que pots passar-t'ho bé. Com vaig dir quan vaig arribar a Barcelona, ??no vaig pensant en guanyar títols al mes de maig sinó en passar-ho bé i que els jugadors intentin fer el que tu creus que és millor per guanyar els partits. La idea és gaudir del joc ", va comentar llavors abans de saber-se que tenia el Bayern de Munic en ment.

A nivell personal, preguntat per la pressió que pugui tenir per repetir els èxits de Barcelona, ??va afirmar que no ho canviaria per res, tot i que li seria més fàcil començar de zero, sense antecedents tan bons. "És una mica diferent. Quan vaig començar a casa el 86 o 87 per cent no em volien. Ara, a causa com ha anat tot, hi haurà algun equip que tindrà més interès en mi ", ha assenyalat.