Un gol de Camacho en el minut 89 obligarà al Barcelona a guanyar a la Rosaleda la dijous que ve (22:00) si vol classificar-se per a les semifinals de la Copa del Rei, després d'empatar ahir nit (2-2) al Camp Nou davant un Màlaga, absolutament en mans dels blaugranes a la primera meitat, però que va fer mèrits per no sortir derrotat després del descans.

Ben poc es va semblar el partit d'ahir amb el de Lliga de diumenge passat. Per començar, només set jugadors (tres del Barça i quatre del Màlaga) dels vint-i-dos que van començar el duel de la lliga de fa tres dies repetien a l'onze. Tito Vilanova i Manuel Pellegrini van decidir donar una dimensió diferent a la Copa. El tècnic català amb les seves ja clàssiques rotacions quan es tracta del torneig del KO, va deixar a la banqueta set campions de la passada Eurocopa. L'uruguaià, potser pensant que la seva guerra està a seguir lluitant pels llocs de «Champions» a la Lliga, no es va emportar a Barcelona ni Joaquín ni Toulalan i va serure d'inici Isco, Monreal i Demichelis. I amb protagonistes diferents va arrencar un partit també diferent en el qual el conjunt malagueny, amb la lliçó ben apresa de diumenge, va preferir fer-se enrere a anar a buscar dalt al Barça des del principi.

El resultat va ser un inici de domini total blaugrana, que robava la pilota molt dalt i fabricava ocasions de sobres (Thiago, Alexis, i Messi en van tenir tres clares) per avançar-se al marcador. No obstant això, una temerària cessió de Pinto a Thiago, que es va deixar robar la cartera pel xilè Iturra, va fer miques el guió d'aquest primer duel coper als 25 minuts. Va ser un regal inesperat que al Barcelona li va costar el 0-1 i del qual el Màlaga, fins aleshores inèdit en atac, només va poder gaudir quatre minuts, el temps que Messi va necessitar per posar les coses de nou al seu lloc. El millor jugador del món es va fabricar ell mateix el gol de l'empat, arrencant des del seu propi camp, sortejant adversaris pel carril dret, perdent la pilota i tornant-la a recuperar a Welington per batre per ras a Kameni. En la jugada següent, un cop de cap de Puyol en acrobàtic escorç a la sortida d'un córner posava per fi per davant al Barça (1-2). Amb Alexis fallant l'impossible, el xilè ho fa gairebé tot bé però desespera i es desespera per la seva constant precipitació davant de porta, moria la primera meitat.

Pellegrini va aprofitar el descans per moure la banqueta. Monreal, Santa Creu i Dubte van entrar successivament pels desapareguts Portillo, Saviola i Buonanotte, el Barça ja no era un màquina i els malaguenys començaven a sentir-se cada vegada més còmodes en el xoc. Pinto va haver d'intervenir a dus rematades d'Eliseu i Duda, mentre que els catalans, encara que arribaven amb més freqüència, no trobaven la forma de sorprendre a Kameni, excepte amb un xut sec de Messi. Amb el partit trencat, van entrar Cesc i Pedro. I la primera connexió entre tots dos va acabar amb Monreal expulsat amb vermella directa, per fer caure el punta canari quan aquest es disposava a entrar a l'àrea malaguenya per jugar-se un mà a mà amb el porter visitant.

El Barcelona gaudiria, per tant, d'un quart d'hora, en superioritat per buscar el tercer i deixar pràcticament sentenciada l'eliminatòria. Al Màlaga, però, només el va pertorbar un xut llunyà de Xavi abans que Camacho rematar a gol una falta botada per Duda en el penúltim minut del temps reglamentari i gelés fins i tot més la ja per si mateix gèlida nit que se cenyia sobre el Camp Nou. Un cop de cap de Cesc en l'afegit va poder suposar el 3-2 que hauria donat una mica més de marge al Barça per a la volta, però el d'Arenys va ceuar en excés la pilota que se'n va anar fregant el pal. Tocarà guanyar dijous a La Rosaleda.