Els jugadors del Girona van tornar ahir als entrenaments després de dos dies de descans amb una doble sessió. Al matí els titulars habituals van treballar a l'annex de Montilivi a les ordres de Xabi Gil, mentre que els suplents van disputar un partit d'entrenament contra el juvenil A a Vilablareix, amb Rubi i Sergi Raset de testimonis. A la tarda tot el grup va treballar unificat a l'estadi (vídeo i gimnàs) per començar a preparar el partit de Sabadell, el primer de la segona volta. Jandro, que al matí estava engripat, va poder-se afegir als seus companys en la jornada de tarda.

Migue i Mallo són els dos únics jugadors del Girona que han disputat, íntegrament, els 21 partits de Lliga de la primera volta. No s'han perdut cap minut, i n'acumulen, en total, 1.860 aquesta temporada. Són dos dels intocables de Rubi i dos dels responsables que la dels blanc-i-vermells, aquest curs, siguin una de les porteries més complicades de perforar pels davanters rivals. Migue, als 32 anys, viu la seva sisena campanya a Montilivi, on va arribar el curs 2007/08 per acabar marcant el gol de l'ascens contra el Ceuta. És ja part de la història de l'entitat i, malgrat que acaba contracte el 30 de juny, no faria fàstics a la possibilitat d'ampliar, novament, la vinculació. De moment, però, el central vol centrar-se únicament en la seva part d'aquesta lliga. La de l'ambició i la de la il·lusió per intentar fer-ne una de sonada.

"Ser el jugador de camp amb més minuts de l'equip em dóna forces per continuar. Si les lesions em respecten vull seguir participant el màxim", confessava ahir el jugador de Terrassa. Viu Migue un dels millors moments de la seva carrera? Segons ell, "en això no hi penso, només en cuidar-me al màxim perquè és la base per intentar allargar la carrera esportiva. És important trobar-se bé. No em sento vell, però sí veterà i ja estic arribant a una edat en què t'has d'entrenar més i cuidar més", va afegir el futbolista.

A Girona Migue les ha viscudes de tots els colors. Va viure l'ascens després d'una temporada on l'equip no cobrava, va patir amb el penal de Kiko Ratón i va passar de no comptar la temporada 2009/10 a ser un dels jugadors més utilitzats pels tècnics. Un denominador comú amb tots els entrenadors que han passat per Montilivi aquest temps. Migue diu que "em quedo amb el present i aprenc del passat per intentar aconseguir un bon futur" i admet que "ara al club s'està treballant molt bé per quedar el millor possible". A la segona volta li demana que les lesions "respectin l'equip" i va recordar que "podem fer moltes coses bones".

Migue pensa que l'afició "té dret a somiar veient la nostra situació privilegiada". En aquest sentit va reclamar més assistència a Montilivi: "tant de bo recuperessim l'ambient del dia de l'ascens, amb l'estadi ple de gom a gom, perquè això l'equip ho nota".