L'internacional alemany i capità del Bayern Munic, Philipp Lahm espera Pep Guardiola "amb els braços oberts" i considera que el seu fitxatge com a entrenador és una "solució de reis" davant la qual "ens hem de treure el barret".

"Pep Guardiola és l'entrenador per definició dels últims quatre o cinc anys", va afirmar Lahm, en una conferència de premsa convocada després de donar-se a conèixer dimecres el fitxatge de l'extècnic del Barcelona per succeir Jupp Heynckes.

El seu company en la selecció i en el club, el porter Manuel Neuer, també es va felicitar per l'arribada de Guardiola però va considerar que abans "tenim una gran missió al cor. Ara hem d'aconseguir almenys un títol de regal a Heynckes en el comiat". El veterà tècnic va arribar al Bayern el 2011 i va tancar la temporada passada sense guanyar ni la Bundeslliga ni la Lliga de Campions, una cosa que el club bavarès, acostumat a guanyar, encaixa com una cosa anòmala.

El presentaran al juliol

La conferència amb els dos internacionals i jugadors del Bayern va seguir a la compareixença de Rummenigge, també centrada en el fitxatge de Guardiola, de qui va afirmar "està aprenent alemany" i al qual espera presentar com a nou tècnic el dia 1 de juliol.

"Estem feliços, i una mica orgullosos, que Pep Guardiola s'hagi decidit pel Bayern", va destacar Rummenigge, per a qui la decisió de l'extècnic del Barcelona a favor del seu club obeeix "a la bona imatge" del Bayern, així com el "concepte global" de l'equip. "Si hagués estat tot una qüestió de diners, probablement no hauríem tingut cap oportunitat", va afegir Rummenigge, en al·lusió a les ofertes superiors que, presumiblement, van presentar clubs com el Manchester City o el Chelsea.

Segons el president del ?Bayern, les negociacions "concretes" per al fitxatge van començar abans de Nadal i es van intensificar al final de les festes, fins a aconseguir-se l'acord que va derivar en el contracte fins al 2016 del tècnic. El president del Bayern va apuntar també que Guardiola voldrà endur-se "probablement" dos assistents a Munic, tot i que no en va avançar els noms.

Guardiola parla a Fifa.com

Guardiola va ser notícia a tot el món ahir. I aprofitant l'avinentesa, Fifa.com va publicar una entrevista al tècnic feta pocs dies abans que s'anunciés el seu nou destí. Preguntat per què havia trobat a faltar en el seu any sabàtic deia que "poc tot el que envolta el futbol però sí preparar els partits, analitzar com juga un rival, com el pots guanyar...". El nou tècnic del Bayern va assegurar que allò prioritari per acceptar l'oferta d'un club era "que algú et vulgui i gaudir del joc".

Guardiola va admetre que el van incomodar algunes informacions que el situaven en determinats equips europeus "pels entrenadors que hi havia en aquell moment treballant allà i als qui respecto molt".