El futbol gironí està de dol per la pèrdua d'Arseni Bosch i Bars, que va morir ahir a Girona a l'edat de 83 anys. Havia estat jugador, entrenador i directiu. El seu darrer càrrec va ser en la junta directiva del Girona FC presidida per Jordi Roche. Era habitual la seva presència a la tribuna de l'Estadi de Montilivi. Arseni Bosch va ser un dels nombrosos futbolistes sortits de la pedrera del Girona i formats en el Deportiu, on va conicidir en l'etapa de Jaume Curbet jugant preferentment de migcampista. Va arribar a firmar un contracte professional amb el primer equip del Girona FC durant la presidència de Benjamí Colomer, tot i que hi va jugar poc temps. També va pertànyer al Guíxols i el Vic.

Com a entrenador va tenir una etapa molt dilatada en diferents equips gironins des de principis dels anys setanta fins a finals dels vuitanta, passant per les banquetes d'equips com el Palafrugell, Guíxols, Pontenc, Blanes, Banyoles, Palafolls, Peralada i Llagostera. En aquest darrer equip, amb Peio Pascual de president, va tancar la seva trajectòria com a entrenador.

Vinculat sempre molt estretament al Girona FC, del qual era un dels socis més antics, no va dubtar a aportar la seva experiència en diferents etapes. L'any 1997 va entrar a la junta presidida per Pere Saguer. Va ocupar diferents càrrecs, des de vicepresident a membre de la comissió esportiva on va compartir responsabilitats amb el també desaparegut Josep Maria Garcia, el Zurdo. L'any 2001 va tornar a integrar-se a la junta del Girona FC. Primer a la Gestora que s'havia format després de la dimissió d'Antoni Escudero i posteriorment amb Jordi Roche de president. Arseni Bosch va rebre la Medalla de l'Esport de la Generalitat l'any 1998.

El futbol va ser la seva gran passió i el seu hobby, mentre que l'activitat comercial va ser la seva professió fins a l'edat de jubilació. Ho havia après de petit al negoci de la seva família, el conegut bar La Pansa de la carretera de Santa Eugènia. Va ser agent comercial de diferents empreses d'hostaleria, convertint-se en un dels pioners del sector en els anys de l'explosió turística a la Costa Brava. El seu caràcter obert, afable i bonhomiós eren la seva principal divisa.

Arseni Bosch era vidu de Pilar Molinet i pare de quatre fills: Jordi, exdirector del Diari de Girona i actual col·laborador d'aquest rotatiu; Joan, mort el juny de 2008 i que fou regidor de l'Ajuntament de Girona; Pilar i Isabel. La missa funeral se celebrarà demà a les deu del matí a l'església del Mercadal.