Malgrat l'incendi generat per l'anunci de la no renovació de Víctor Valdés, l'entrenador del Barcelona, Tito Vilanova, va assegurar que el porter barceloní continuarà sent titular "mentre segueixi rendint i entrenant-se com fins ara". En la vigília del partit de Lliga contra la Reial Societat, la decisió irrevocable de Valdés de no renovar el seu contracte pràcticament va monopolitzar el parlament en conferència de premsa del tècnic gironí. Vilanova es va reunir amb Valdés abans de l'entrenament, fet que va fer endarrerir la seva compareixença davant els mitjans 45 minuts. El tècnic va demanar als aficionats culers que respectin la decisió de Valdés i va matisar el seu significat: "Cadascú és lliure de treballar on vulgui, i Víctor no ens ha demanat anar-se'n en cap moment, sinó que ens ha comunicat que no renovarà el seu contracte i ho hem de respectar". El preparador del Barcelona, que intuïa que Valdés seguiria -"no em guanyaré la vida com a endeví", va fer broma- desconeix els motius pels quals el porter ha decidit jugar en un altre equip a partir del 30 de juny de 2014, però no creu que sigui per "cap problema amb el club", sinó més aviat pel seu desig de conèixer un altre futbol i altres cultures, com ell mateix va comentar fa uns dies.

Sobre la idoneïtat d'anunciar la seva renúncia a seguir en meitat de la temporada i quan fins i tot queda poc menys d'any i mig per finalitzar el seu contracte, Tito Vilanova s'ha mostrat pragmàtic: "Per a un jugador com Víctor mai és un bon moment per anunciar que se'n va del club, però en fer-ho ara ens dóna temps de sobres per buscar-li un substitut. De bons porters al món n'hi ha i en trobarem un de nivell, segur". L'entrenador del Barça opina que, malgrat l'anunci, Valdés podria esgotar el seu contracte, tot i que tampoc es va atrevir a descartar un traspàs l'estiu que ve. "La meva feina és, mentre estigui amb l'equip, ajudar en Víctor perquè ens ajudi a guanyar títols. És el nostre porter fins que estigui amb nosaltres i no tinc cap dubte de la seva professionalitat i que ens ajudarà com ho ha fet fins ara". Així, Valdés serà titular aquesta tarda a Anoeta davant la Reial Societat i no es preveu que Pinto li tregui la titularitat a la competició regular malgrat la sorprenent decisió de no renovar el seu contracte.

"Té un compromís"

Mentrestant, el director esportiu del Barcelona, Andoni Zubizarreta, va recordar que Valdés té "un compromís amb aquesta samarreta fins al final del seu contracte" i es va mostrar convençut que el porter no abaixarà el seu rendiment, malgrat haver decidit no renovar amb el conjunt blaugrana. Zubizarreta ha confirmat que dijous els representants de Valdés (el seu pare José Manuel Valdés i l'agent Ginés Carvajal) van comunicar al club que el porter tenia "la decisió presa, meditada, sospesada i executiva" de no renovar el seu contracte, que finalitza el 30 de juny de 2014. "Respectem la decisió professional irrevocable d'un jugador que fa que és en aquesta casa des dels dotze anys", va explicar el director esportiu del Barça als mitjans oficials de l'entitat blaugrana. En aquest sentit, Zubizarreta va avançar que el club seguirà "donant suport, ajudant i animant" Valdés mentre segueixi defensant la porteria del Barcelona. "És un jugador nostre, té un compromís amb aquesta samarreta fins al final del seu contracte i estem segurs que Víctor ens ho donarà tot en aquest sentit", va concloure.