Lance Armstrong es va seguir confessant durant la matinada de divendres a dissabte, en la segona part de l'entrevista d'Oprah Winfrey a l'exciclista texà, amb un vessant molt més personal. La principal conclusió d'aquesta part és que se l'està castigant massa, molt més que altres ciclistes que també s'han dopat, i que voldria tenir l'oportunitat de tornar a competir. Armstrong va reconèixer sentir-se "deshonrat, humiliat i avergonyit", i que segurament el pitjor moment va ser quan li van suggerir que es desvinculés de la Fundació Livestrong, la que ell mateix va fundar quan va superar el càncer i que ha venut més de 80 milions de polseres de goma gro?gues arreu del món.

"La fundació Livestrong és com el meu sisè fill", va destacar Armstrong. "Prendre la decisió de fer-se a un costat era alguna cosa molt gran d'assumir i difícil de fer. Era el millor per a l'organització, però fa mal com l'infern. Aquest ha estat el moment més difícils de tots". Winfrey li va preguntar si l'organització Armstrong Livestrong pot sobreviure sense la seva història, a la qual cosa l'exciclista texà, que l'ha ajudat a recaptar 500 milions de dòlars, va respondre amb un "això espero". Armstrong es va mostrar contundent amb si mateix. "Per descomptat que mereixo el càstig. Estic pagant un alt preu, però m'ho mereixo", va confessar l'exguanyador de set Tours de França, que va xifrar en "75 milions de dòlars" les pèrdues que va tenir quan en "un parell de dies" tots els seus patrocinadors el van deixar. "La trucada més difícil va ser la que em va fer Nike per comunicar-me que no podien seguir donant-me el seu suport".

El moment més emotiu va ser quan Winfrey li va preguntar com havia dit la veritat als seus fills i Armstrong va haver de fer un gran esforç per evitar les llàgrimes. "Al meu fill Luke, simplement li vaig dir que no em defensés més davant dels altres nens, que simplement els digués que ho sentia i que estava penedit. Les bessones no van dir gaire res, simplement ho van acceptar", va afegir, mentre que la seva mare està "enfonsada. És una dona forta i fins que no la vaig veure no m'he adonat que li va passar factura", va declarar.

El nord-americà va reconèixer a Winfrey que vol "tornar" a participar en proves esportives. "Sóc un competidor, m'encanta córrer, m'encanta la disciplina. No al Tour, però hi ha un munt de coses diferents que puc fer. M'agradaria córrer la Marató de Chicago amb 50 anys, m'encantaria tenir l'oportunitat de tornar a competir", va assegurar davant dels milions d'espectadors que van seguir, com era d'esperar, la segona part de l'entrevista.

A partir d'aquí, l'entrevista va entrar en el terreny més personal, en què van sentir els seus éssers més estimats. La seva primera dona, Kristine, li va dir que "parlés", però no va tenir "curiositat. Potser no volia saber-ho. Suposo que la vaig protegir una mica de tot plegat. És l'única a qui vaig preguntar si podia fer-ho (confessar), necessitava la seva benedicció. Em va posar com a condició que mai tornés a creuar aquesta línia -la del dopatge- i li vaig dir que tracte fet. Era un compromís seriós", va puntualitzar.

Armstrong, que va deixar clar que "sí" que li ha dit a algú tota la veritat, ha assegurat que espera "guanyar" quan torni i es va mostrar decebut pel tercer lloc que va aconseguir en el Tour de França de 2009, quan va retornar. "Esperava guanyar, però em vaig dir: T'han guanyat dos tipus millors (Alberto Contador i Andy Schleck). Vaig fer tot el possible en els entrenaments i em van donar una pallissa", va destacar.