Pendent del que faci aquesta tarda l'Almeria contra el Barça B, el Girona continua, de moment, una jornada més, segon a la Lliga Adelante. No deixa de ser sorprenent la dada: l'equip de Rubi només ha sumat dos dels últims dotze punts i no guanya des del 2-0 al Vila-real el 15 de desembre. Des d'aquell dia el balanç s'ha desinflat: empats contra Barça B i Castella a domicili (4-4 i 0-0, respectivament), i derrotes contra l'Almeria a Montilivi i ahir a Sabadell. També és veritat que en aquest últim mes els gironins han jugat tres partits a fora i només un a casa, i que aquest es va perdre contra un rival directe en una desafortunada última jugada del duel.

Dels vuit primers classificat, el Girona és el que menys punts ha sumat en aquest darrer tram de competició. Ara bé, tampoc és que els rivals ho hagin fet gaire millor. L'Almeria, per exemple, pendent del seu partit d'avui, només ha guanyat 4 punts, i el Vila-real, que continua sense arrencar tot i el canvi d'entrenador, n'ha aconseguit dos. En canvi el Las Palmas, amb 9, ha aconseguit retallar la distància amb els de dalt i ja s'ha instal·lat a la zona de play-off. A més a més, té l'ascens directe que ara marca el Girona a tres punts.

Tot i que la mala ratxa no s'ha traduït en una pèrdua de posicions en la classificació, sí que és cert que les coses s'estan igualant i que es presenta una segona volta molt dura. L'Elx, si avui guanya a Ponferrada, quedarà a una distància inabastable de la resta i pràcticament es pot dir que jugarà una lliga a part, a l'espera de començar a calcular quan celebrarà l'ascens. L'altra plaça per pujar directament a Primera pot ser molt disputada, igual que la promoció. El Sabadell i el Las Palmas ja s'hi han enganxat, i el Ponferradina pot tornar-ho a fer si dóna la sorpresa contra el líder.

Dels quatre partits consecu?tius sense guanyar una de les dades més alarmants és el nombre de gols encaixats (9), i la dificultat per marcar (5, però 4 van ser el mateix dia, al Miniestadi). Ni contra l'Almeria ni contra el Castella l'equip va veure porta i ahir, quan ho va tornar a fer, l'acció de Luso no va servir per sumar punts. El Girona rebrà dissabte el Guadalajara (8 partits consecutius sense perdre).