Està comprovat. Començar l'any, no prova al Girona. No s'hi acaba mai de trobar bé al mes de gener. Temporada rere temporada, marxar de vacances no ha acabat de funcionar al club de Montilivi. Tret d'alguna excepció, enguany s'ha tornat a confirmar aquesta premissa, la que parla d'un Girona més apagat, trist, vulnerable, quan s'enceta l'any. S'ha mantingut aquest 2013, ja que en el que portem de gener, l'equip que entrena Rubi no coneix encara la victòria, només ha estat capaç d'arreplegar un punt dels 9 possibles que s'han disputat i, a més, ha perdut la guspira golejadora que l'havia caracteritzat abans de l'aturada per les festes.

Pocs dies abans de donar per acabat el desembre, al Girona totes li ponien. L'espectacular ratxa dels blanc-i-vermells era un fet, una realitat. Tancava l'any amb un empat a l'heroica al camp del Barcelona B (4-4), un resultat que feia bona la victòria d'una setmana abans contra el Vila-real. Eren només quatre les derrotes que els gironins havien encaixat fins al final del 2012, un bon bagatge que els deixava ben amunt a la classificació i els feia veure amb optimisme l'any que era a punt de començar.

Tanmateix, com li ha passat en pràcticament totes les temporades que porta a Segona A, el mes de gener s'ha convertit en un enemic per a l'equip de Montilivi. Aquest 2013, el Girona no sap el que és guanyar, ha perdut ja dos dels tres partits que ha jugat (0-1 contra l'Almeria i 4-1 a Sabadell) i només ha estat capaç d'empatar (0-0) a domicili, contra el Castella. És més; són ja 6 els gols encaixats i només una diana transformada, xifres d'allò ben diferents de les que l'equip havia mostrat fins llavors.

La ratxa, però, no sorprèn, sobretot si s'agafen com a referència les temporades anteriors. Tret del gener del 2011, la resta d'arrencades d'any han estat per oblidar per als blanc-i-vermells. El 2009, golejades a Tarragona (3-0) i Tenerife (4-1), a banda de l'empat contra el Celta (2-2) el dia de la greu lesió d'Óscar Álvarez, van embrutar les dues úniques victòries (2-0 contra Eibar i Osca) d'aquell mes. Pitjor va ser el gener del 2010, quan els gironins no van saber guanyar, van sumar només tres punts (empats contra Recreativo, Albacete i Múrcia) i van perdre a casa amb el Las Palmas i a Cartagena (4-1).

Tampoc els va acompanyar la sort ara fa un any, a l'inici del 2012. Dues derrotes consecutives (1-0 a Còrdova i 3-0 a Huelva) van fer saltar Raül Agné, encara que el seu relleu, Josu Uribe, tampoc va tancar el mes amb cap victòria al seu favor: un empat en el debut (1-1 amb el Múrcia) i una derrota a casa (0-1 amb el Celta).