Fontajau es va tornar a vestir ahir de gala per acollir el Campionat Territorial de Grups de Xou, on van participar 25 equips de 16 clubs de les comarques gironines que van desvelar al llarg de la tarda el secret més ben guardat després de molts mesos d'entrenaments en unes coreografies d'allò més treballades.

A l'hora de la veritat, però, no hi va haver sorpreses. Els favorits van imposar la lògica, i com era d'esperar Blanes i Olot van tornar a exhibir-se per revalidar el títol. Nova temporada, noves il·lusions, però mateixos resultats. Amb la coreografia de "No hi ha res impossible", l'Olot de Ricard Planiol es va tornar a lluir. Amb ganes de transmetre que no cal marcar-se objectius i que tot és possible, les garrotxines van obtenir la puntuació més alta de la tarda entre les quatre categories, amb una puntuació total de 92,30 punts. Amb una excel·lent sincronització, i amb un final espectacular simbolitzant que una de les 24 components de l'espectacle arribava a tocar la lluna, les de Planiol van iniciar ahir un nou camí per arribar d'aquí uns mesos a tocar l'èxit en l'àmbit mundial, tal com està acostumat a fer des de fa anys.

La segona posició en la categoria de grans, va ser per l'amfitrió CPA Girona, que va ser l'últim a actuar, però que amb la nova coreografia, Ni tu, ni jo, va aconseguir 86.90 punts, després d'exhibir un molt bon i original treball damunt del parquet de Fontajau. Va completar el podi, el Bescanó amb "No et rendeixis" que amb 84,60 punts va quedar per davant del segon equip del CPA Olot que amb "Torna a casa" va ser quart (73.60). Va tancar la classificació, el GEiEG amb "Lluita" (67,10).

Pel que fa a la categoria de grups petits, tampoc va saltar l'alarma. El PA Blanes va revalidar el títol, aquest cop amb Fes-me riure, que va obtenir 89,40 punts, per davant d'Engabiats del CP Celrà (74,60) i del Llagostera, tercer amb Ignis (74.50). Les de la Costa Brava, dirigides a la perfecció per Aurora Navarro, van començar la temporada de la millor manera possible, amb la primera posició, tot i que la coreografia tècnicament és més complicada que la de la temporada passada, tal com es va poder veure ahir a Fontajau. Les de Blanes van aconseguir transmetre la idea de la coreografia. Tal com diu el text de l'espectacle "sempre he ballat sola, si vols que ballem junts per sempre més a partir d'ara, fes-me riure fins a la fi del cel". En definitiva, una autèntica declaració d'amor.

El Campionat Gironí va alçar el teló a l'hora prevista, a dos quarts de cinc de la tarda, amb els grups quartets. L'espectacle estava garantit. El guanyador d'aquesta categoria va ser el PA Maçanet, amb la coreografia Ajuda'm, seguit del Llagostera amb Carmen i del Porqueres amb Amalgama de Somnis. El quart classificat, i que per tant, també es va adjudicar un bitllet per disputar d'aquí a tres setmanes el Campionat de Catalunya a Fontajau (9 i 10 de febrer) -cal recordar que els quatre primers de cada categoria obtenien la classificació per disputar el català- va ser el Sarrià, amb Cartes d'Amor. A continuació va arribar el torn dels grups juvenils, ja amb les grades de Fontajau plenes de gom a gom, que van veure com el Sarrià assolia la primera posició del podi amb Mai sense tu, seguit del Girona amb Bocins de cel i de l'Hostalric amb Passionatge". L'últim bitllet per al Campionat català en aquesta categoria va ser per al CP Salt amb "Corda a la percussió". Ara tres setmanes per acabar de polir els darrers serrells, abans de disputar el Campionat de Catalunya a Fontajau, on Olot i Blanes intentaran tornar a fer les delícies del públic.