Ja era hora. Algun dia havia d'arribar. Els aficionats del Nou Estadi han hagut d'esperar onze partits per veure la primera victòria de la temporada del seu equip a casa. Després de cinc empats i les mateixes derrotes, per fi els homes d'Eduardo Vílchez van trencar una malastrugança que d'haver durat més hauria fet perillar seriosament la permanència a la Tercera Divisió. Tota una volta sense guanyar a casa era un pes massa important que s'havia de tallar immediatament i ahir, davant un equip al que ja van superar en la primera volta (0-3), els palamosins van posar fi a 232 dies sense guanyar com a locals.

Una vegada trencada aquesta pèssima ratxa, el nou repte per als de Vílchez era enllaçar dues victòries consecutives per pujar més amunt a la classificació. El primer triomf a casa va arribar, com no podia ser d'una altra manera, amb una dosi de patiment important. Al descans, tot feia pensar que els tres punts s'aconseguirien sense dificultats perquè els locals van marxar al vestidors amb un 2 a 0 i amb el porter Bartrina convertit en un espectador més.

A la segona meitat, la decoració del matx va canviar completament. La Grama va prémer l'accelerador i va buscar amb més insistència la porteria del nou propietari dels tres pals palamosins. L'únic gol dels visitants, el qual va fer aparèixer la por i la intranquil·litat entre la parròquia local, va arribar quan faltaven encara quinze minuts per al final del partit, mitjançant un gol de falta del capità Morales. Sortosament, els de Vílchez, que per experiència ja tenen ben apresa la lliçó, van serrar les dents, no es van deixar sorprendre en cap moment i van defensar el 2 a 1 d'una manera encomiable.

La primera meitat va ser perfecta per als interessos del degà. Cap problema en defensa i màxima efectivitat en atac. En la primera clara ocasió del Palamós, el pitxitxi Revert (11 gols) va obrir la llauna gràcies a una acció de lluita dins l'àrea. El davanter local va perseguir una pilota fins l'últim moment i, amb un defensa enganxat al seu costat, va posar el peu dret per fer el primer. Deu minuts més tard, una pilota robada a camp propi per Raúl Calvo va ser enviada per ell mateix cap a Biri; l'andalús va iniciar una llarga cursa superant per velocitat a Sanz i, en l'u contra u amb el porter Xavi Comas, va fer pujar un 2 a 0 que ni els més vells de l'indret recordaven.

Queda molta feina per fer (quatre victòries en 20 jornades) i cal fer una segona volta radicalment diferent a la primera. Ahir es va fer un primer pas i els jugadors van respirar alleugits i van celebrar la victòria com si es tractés d'un títol. L'únic però a la victòria és que el Palamós sempre encaixa un gol al Nou Estadi, però com va dir Martí Bartrina "ja signaria guanyar a casa tots els partits que resten per 4 a 3".