Girona és molt coneguda pels aficionats del ciclisme als Estats Units. Per la presència de Lance Armstrong a principis de la passada dècada, per altres corredors que varen arribar seguint el camí del texà, com Hincapié o Vande Velde, però també per l'aparició de la ciutat en moltes guies i reportatges periodístics que defineixen Girona i el seus voltants com un lloc ideal per a la pràctica del turisme sobre dues rodes. Ara, però, el ciclisme pot acabar servint perquè Girona entri a més cases dels Estats Units a través de l'anunci publicitari de la marca que patrocina el Garmin Slipstream. L'actual equip de David Millar, Ryder Hesjedal, Dan Martin, Andy Talanksy, Tyler Farrar o el mateix Vande Velde intenta ser un dels seus referents del nou ciclisme, més net i allunyat del dopatge, des de la seva principal base d'operacions europea, a Girona. La temporada passada, amb la victòria de Hesjedal al Giro d'Itàlia, va ser exitosa esportivament per al Garmin i el seu principal patrocinador segueix centrant-se en el seu mercat preferent, el nord-americà, amb un anunci televisiu on l'equip ciclista i Girona tenen una forta presència.

En l'anunci d'un nou dispositiu per controlar els entrenaments via GPS ("The Edge") que s'emet aquests dies en diferents mitjans dels Estats Units i que té un versió llarga de més de quatre minuts que es troba al youtube, es pot veure com el director del Garmin, Jonathan Vaughters, pot controlar els entrenaments de tots el seus ciclistes des del seu despatx gràcies al nou dispositiu de d'aquesta firma especialitzada en diferents aparells de localització.

Després de la recurrent aparició de les cases d'Onyar per obrir l'anunci, el primer corredor a sortir és Dan Martin. L'escalador irlandès es desperta en un apartament a tocar de la facultat de lletres de la UdG, al Barri Vell de Girona, i surt a entrenar-se connectant el seu dispositiu de localització i invitant a seguir la seva mateix ruta David Millar.

Això, de seguida, crida l'atenció de l'escocès, que en l'anunci apareix com si residis al Port de la Selva i no al seu mas de Pujals dels Cavallers (Cornellà del Terri), i també es comença a entrenar. Sí, gràcies a les pedalades de Martin, els espectadors nord-americans varen poder veure imatges d'un Barril Vell que aquest irlandès, que parla un prou acceptable català, coneix bé i de carreteres del voltant; amb les de Millar ja es troben amb imatges de la Costa Brava mentre l'escocès comença a pujar revolts propers al Port de la Selva. Mentrestant, a l'anunci es pot veure com a Vaughters controla des del seu despatx Martin i Millar al mateix temps que, a Arizona, dos altres bons coneixedors de Girona com el canadenc Ryder Hesjedal i el nord-americà Andy Talansky també han vist la bona feina dels dos "gironins" i comencen el seu entrenament. Hesjedal ha vist, gràcies al The Edge de Garmin, els temps de Millar i Martin i vol anar al màxim per gua?nyar el Giro d'Itàlia per segon any consecutiu.