El Barça encara aquest nit la primera final de la temporada, quan tot just s'acaba el mes de gener. L'anomenat Rei de Copes necessita guanyar a La Rosaleda, o empatar com a mínim a tres gols, per classificar-se per a les semifinals, una fita històrica que pretén aconseguir el Màlaga amb el suport de la seva afició.

El gol que Ignacio Camacho va marcar al Camp Nou a l'últim minut la setmana passada va trastocar els plans del totpoderós Barça, que haurà de donar un cop d'autoritat en terres malaguenyes per seguir viu en la competició. Ja ho va fer fa dues jornades a la Lliga, quan va guanyar a La Rosaleda per 1-3, en un excel·lent partit dels homes de Tito Vilanova. Veient aquell futbol es feia difícil pensar que el conjunt català encadenés dues ensopegades en els dos següents partits, el de Copa contra el conjunt andalús i l'últim compromís contra la Reial Societat (3-2).

En el partit d'anada d'aquests quarts de final, Vilanova va treure un onze ple de suplents i es va reservar una banqueta de luxe. Aquesta nit, però, el tècnic del conjunt blaugrana no dirigirà l'equip, ja que ha reprès als EUA el tractament contra el càncer que pateix a la glàndula paròtide. No obstant això, el seu ajudant Jordi Roura va deixar entreveure ahir al matí que no es guardarà res a La Rosaleda per remuntar l'eliminatòria. El llagosterenc va fer pública una convocatòria en què la principal novetat és la del davanter David Villa, baixa els tres últims partits per lesió. També viatja a Màlaga el defensa Gerard Piqué, que acaba d'estrenar paternitat, mentre que són baixa per decisió tècnica els defenses Marc Bartra i Martín Montoya; el migcampista Jonathan dos Santos i el davanter Isaac Cuenca.

Un equip que vol fer història

L'equip andalús, que a la Lliga porta tres ensopegades de forma consecutiva (dues derrotes, contra el Deportivo i el Barcelona, i un empat, el de la passada jornada contra el Celta, a La Rosaleda), afronta amb molta il·lusió el xoc i amb ganes de fer història.

El tècnic xilè Manuel Pellegrini ha convocat pràcticament tota la plantilla disponible, a excepció del defensa Ignacio Monreal, sancionat; del migcampista francès Jéremy Toulalan, al qual ha donat descans; i el davanter Francisco Alarcón Isco, amb problemes físics. Només tres absències, però totes elles notables.

La novetat principal és la del migcampista brasiler Lucas Piazón, recent reforç i que està entre els divuit jugadors convocats per primera vegada, després de la seva cessió per part del Chelsea. A més, el veterà migcampista Joaquín Sánchez també serà novetat respecte a l'anada dels quarts de final de Copa, ja que no va viatjar a Barcelona per la visita del seu equip al Camp Nou.