El CPA Olot pot renunciar a anar al Mundial a la Xina

El club estudia plantar-se per motius econòmics si s'hi classifica després d'haver viatjat ja al Brasil i a Nova Zelanda els dos últims anys

 
Patinadores del CPA celebrant diumenge el seu triomf a Fontajau.
Patinadores del CPA celebrant diumenge el seu triomf a Fontajau. marc martí

OLOT | JORDI ROURA El CPA Olot es planteja renunciar a competir al Mundial de Grups de Xou, si s'hi classifica, després de rebre amb "perplexitat" la notícia que la Federació Internacional ha designat Taipei (Xina) com a seu del campionat del proper 16 de novembre. Tenint en compte que l'entitat ve de fer un considerable esforç les dues últimes temporades per poder viatjar al Brasil i a Nova Zelanda, el president, Joan Fàbrega, defensa que "per motius econòmics, però també ètics, renunciar pot ser una possibilitat".
No hi ha res impossible, la coreografia que presenten aquest any les garrotxines, va endur-se diumenge passat el títol gironí a Fontajau i sortirà una vegada més entre les favorites al Campionat de Catalunya, que també es farà a Girona els dies 9 i 10 de febrer. L'equip de Ricard Planiol és el vigent subcampió del món, però ja el 2011 van haver de fer un gran esforç econòmic per reunir els 75.000 euros que valia el desplaçament a Nova Zelanda. Fàbrega opina que "en temps de crisi tornar a demanar la col·laboració dels pares i de les institucions no ens sembla correcte, i tampoc acabem d'entendre per què la Federació ha designat la Xina com a seu del campionat si venim de disputar-lo al Brasil i Nova Zelanda".
El president del CPA Olot va defensar la setmana passada, en una reunió entre els clubs i la Federació Espanyola que es va fer al CAR de Sant Cugat, que tots s'oposessin a prendre part al Mundial, però la idea no va reeixir, d'entrada. Des de la Federació els han convidat a pronunciar-se aquesta mateixa setmana sobre què faran en cas d'obtenir el bitllet per al Mundial i Fàbrega, tot i que ho consultarà amb els directius i els pares, defensa que "de moment el millor és esperar a veure si tenim el bitllet, perquè no s'entendria que renunciem a una cosa que encara no hem aconseguit".
Clubs argentins i italians ja han confirmat la seva presència a Taipei malgrat l'alt cost del viatge i de la forta inversió de les últimes temporades. El CPA Olot pensava que la competició es faria a França. L'Europeu del maig, on es jugaran el bitllet, es farà a Mòdena (Itàlia), i després serà el moment de prendre la decisió definitiva.

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema