El porter i capità del Reial Madrid, Íker Casillas, va ser un dels protagonistes del partit d'ahir a Mestalla. A la primera part va haver d'abandonar el terreny de joc després de rebre una puntada de peu d'Álvaro Arbeloa a la seva mà, el que li va provocar una forta contusió. Tot i això no té cap os trencat de la seva mà esquerra, segons van confirmar les primeres exploracions mèdiques a les quals es va sotmetre.

El Reial Madrid ja és a les semifinals de la Copa del Rei. I espera rival. Els blancs, que ahir van fer els deures a Mestalla en un partit força accidentat, s'enfrontaran al Barça o al Màlaga per un lloc a la final. El gol de Benzema al llindar del descans va aplanar el camí del conjunt de José Mourinho, que, tot i això, va haver de pagar un peatge un xic car amb les expulsions de Coentrao i Di María, a banda de la lesió que va patir Íker Casillas a la primera meitat.

En el tercer duel entre madridistes i valencians en una sola setmana, la tònica no va canviar gaire de les últimes dues cites. No va ser el 0-5 de fa només uns dies, però en cap moment el Madrid va veure perillar una eliminatòria que semblava ben encaminada amb el 2-0 de l'anada. És cert que l'equip d'Ernesto Valverde no va donar tantes facilitats com en el duel de Lliga; va tancar millor els espais i no va sortir en tromba cada vegada que podia, deixant descobert els seus dominis, cosa que va facilitar diumenge un allau blanc que va encendre les ires de l'afició. Tino Costa i Valdez van ser els primers en avisar, mentre que el protagonisme per al bàndol visitant se l'enduia Íker Casillas quan, abans del quart d'hora, havia de ser substituït al rebre una forta patada d'Álvaro Arbeloa a la mà.

Malgrat les intentones dels de casa va ser Benzema, just abans del descans, el que va aprofitar una bona passada de Xabi Alonso i una mala col·locació de Ricardo Costa per superar a Guaita, situar el 3-0 en el global i deixar l'eliminatòria vista per sentència. Va guanyar emoció el partit al segon acte, sobretot amb l'expulsió de Coentrao i el gol de Tino Costa mitjançant un xut lateral que va sorprendre Adán.

Amb l'empat, el València va buscar, encara que tímidament, capgirar un marcador que li era massa desfavorable; el mateix Tino Costa i també Valdez van tenir a les seves botes les millors ocasions, però el marcador ja no es va moure. Abans del final, Di María, amb el partit ja resolt, va guanyar-se la targeta vermella, pel que l'argentí i també Coentrao es perdran el partit d'anada de les semifinals. El rival se sabrà avui.