Definitivament Rubi té un problema. Amb Garmendia i Kitoko encara lesionats, el tècnic estava molt pendent de l'evolució de Tébar que dimarts es va retirar de l'entrenament a Vilablareix amb una sobrecàrrega. El madrileny pateix una elongació muscular del bíceps femoral esquerre i és baixa per jugar demà contra el Guadalajara. Els tècnics avaluaran la seva evolució en els propers 3 o 4 dies. Eloi Amagat o Pere Pons es perfilen com el seu substitut al costat de Luso. De la seva banda, Jose Martínez va fer ahir una part de la feina amb el grup i té força números de jugar.

El que semblava que havia de ser el mercat d'hivern més tranquil dels darrers anys, s'està engrescant d'allò més a mesura que s'acosta el 31 de gener. En un principi, la sortida en forma de cessió del jove central Dani Erencia havia de ser l'únic moviment al Girona però no serà així. De fet, el central encara negocia la fórmula per marxar cedit -l'Hospitalet i l'Olot el volen, entre d'altres- però qui ja ha deixat el club és Ariday Cabrera. L'extrem canari va rescindir ahir el seu contracte per comprometre's amb el Betis B. D'aquesta manera, i tal i com havien avisat tant Rubi com Sergi Raset, "si hi ha sortides s'hauran de compensar amb incorporacions". I sí, el secretari tècnic gironí treballa aquests dies, d'acord amb el tècnic, per mirar d'incorporar a l'equip "un jugador de perfil ofensiu que pugui jugar per la banda o pel mig" que ocuparia el buit deixat per Ariday i un altre de tall més defensiu.

Un dels noms amb qui està negociant el club és el de Gerard Bordas, del Vila-real. El manresà ja va ser pretès a l'estiu i ara el Girona li ha tornat a fer una oferta que, de moment, no agrada del tot al jugador. Múrcia i Sabadell també li anirien al darrere. A banda d'un atacant, la imminent baixa d'Erencia també ha fet que el club miri de reforçar la parcel·la defensiva. En aquest sentit, no es tractaria concretament d'un defensa central sinó d'un pivot que pugui actuar a l'eix si les circumstàncies ho requerissin. A la llista de noms amb què treballa Raset, hi figura en un lloc destacat Moisés Hurtado. El barceloní, de 30 anys, no té minuts al Granada i podria veure amb bons ulls l'opció de tornar a Catalunya. Amb tot, el catxet econòmic de l'exjugador de l'Espanyol pot frenar l'operació.

Ariday tenia el cap al Betis B

Ariday Cabrera ja ha fet les maletes. El jove extrem canari va tancar ahir una efímera etapa al Girona amb un balanç de només 10 partits jugats entre Lliga i Copa (2 de titular) amb un total de 246 minuts. Un registre pobre per a un jugador que venia del Mallorca B amb la intenció d'explotar i fer-se un nom a la categoria. Les coses no li han acabat de sortir bé a Ariday a Girona, on haurà passat sense pena ni glòria, per la forta competència que sempre ha trobat en Juanlu Hens o Felipe Sanchón. Ariday tan sols va ser titular a la Copa al camp de l'Sporting i en Lliga a Osca. Fitxat a l'estiu per dues temporades, el club i el jugador van arribar ahir a un acord per trencar el contracte. Ariday signarà pel que resta de temporada amb el Betis B. El canari tenia previst arribar ahir a la nit a Sevilla i fer aquest matí el seu primer entrenament amb el filial andalús, 19è del Grup IV de Segona B. "Veient que li costava participar, li va sortir aquesta possibilitat i ja feia dies que tenia el cap allà", deia ahir Raset que afegia que el Girona no es guarda cap opció ni dret sobre el jugador en el cas que debuti a Primera.

Mentrestant, Raset va assegurar desconèixer el suposat interès de l'Osasuna en Benja. "Primera notícia" va dir. L'interès va aparèixer dimecres al vespre en diversos mitjans navarresos.