Superat sense problemes la cita contra el Bembibre i aparcada ja la setmana de descans, a la plantilla de l'Spar Uni Girona l'espera un veritable port de muntanya. Una ascenció que s'allargarà durant 16 dies, amb tres cites importants, d'alçada, que marcaran el futur de les jugadores d'Anna Caula pel que resta de temporada. La primera cita, un partit d'aquells que fan patxoca, té lloc avui mateix a Fontajau (13.00, Teledeporte), pavelló que tindrà l'honor de rebre tot un Rivas Ecópolis, l'encara líder malgrat haver perdut la condició d'invicte ara fa tot just una setmana. Les madrilenyes, vigents subcampiones de l'Eurolliga, aterren a Girona amb tot el seu arsenal, inclosa la bescanonina Queralt Casas, una de les seves estrelles.

No intimida el rival, no espanten els seus números. El balanç del Rivas, l'equip que entrena Miguel Martínez, és d'aquells que mereixen un respecte (11 victòries i una sola derrota). Però les gironines, terceres classificades, són conscients que tenen ingredients suficients com per plantar cara i, fins i tot, per fer que el triomf es quedi a casa. A l'anada, malgrat la derrota (76-65), l'equip d'Anna Caula va prendre consciència que la diferència abismal que en temporades anteriors havia aparegut entre els grans de la categoria i les gironines s'ha anat escurçat a passos de gegant; i més que volen apretar aquesta diferència les gironines, que volen imitar el Perfumerías Avenida de Salamanca, equip que el passat cap de setmana s'anotava la victòria al Cerro del Telégrafo (63-74), acabant així amb la imbatibilitat del Rivas.

Tot i la desfeta, els números, i sobretot els noms, parlen d'un conjunt, el madrileny, que es presentarà a Fontajau amb arguments sòlids per ser considerat com un dels millors rivals que trepitjarà el parquet gironí aquesta temporada. Sense les lesionades Vega Gimeno i Jaklin Zlatanova, peces com Aneika Henry, Laura Nicholls, Katia Honti o Anna Cruz s'han de tenir en compte; també Queralt Casas, clau en els esquemes de Miguel Martínez. La bescanonina, forjada a les categories inferiors del GEiEG i que aquest estiu, a banda de fer una estada de prova a Minnesota, va proclamar-se campiona d'Espanya sub-20 sota les ordres de la mateixa Anna Caula, va arribar a entrenar amb l'Uni Girona durant alguns dies de la passada primavera. El seu fitxatge mai va acabar-se de produir i avui trepitjarà de nou Fontajau com a visitant.