El migcampista del Barcelona Xavi Hernández va demanar ahir en roda de premsa que el doble clàssic que es viurà en semifinals de la Copa del Rei entre el seu equip i el Reial Madrid "només sigui una guerra futbolística" i que no es parli d'una altra cosa "que no sigui futbol".

L'egarenc no creu que les baixes del conjunt blanc li restin possibilitats en aquest doble enfrontament: "Institucionalment sembla que no passen pel seu millor moment, però és una semifinal de Copa, contra un rival històricament complicadíssim i ens costarà eliminar-los. Les baixes? Ells segur que competiran bé", va dir.

El migcampista blaugrana va lamentar, això sí, una absència en especial, la del seu amic Iker Casillas, al qual va enviar diversos missatges d'ànim després de conèixer que es perdrà els pròxims partits per una fractura en un dit de la mà esquerra. "Em sap greu perquè estarà dos mesos fora, i és l'ànima del Madrid", va referir-se.

Xavi també va tenir temps per felicitar-se pel partit que va fer dijous el Barça a La Rosaleda (2-4). "Era un cara i creu, però vam estar molt bé i ho vam superar", va destacar el de Terrassa, qui això no obstant li va posar un però a l'equip: "Hem de millorar l'efectivitat per sentenciar els partits".

En qualsevol cas, va dir estar gaudint molt aquesta temporada i va subratllar el bon moment de joc pel qual travessa l'equip. No obstant això, no va atrevir-se a dir que el Barça sigui el favorit en aquest doble enfrontament de Copa: "Nosaltres ho tenim tot per anar a competir bé, però després això és futbol i mai saps si és un bon moment, i més contra el Madrid, perquè aquests clàssics són imprevisibles". Per a Xavi, jugar la tornada al Camp Nou "és un punt a favor", per això, la clau de l'eliminatòria serà al Bernabéu. "És important fer gols allà i després, en tot cas, sentenciar a casa", va recalcar.

El futur de Víctor Valdés

Qüestionat per la decisió del porter Víctor Valdés, un altre dels capitans de l'equip, de no renovar el seu contracte amb el Barcelona, Xavi va voler deixar ben clar el seu punt de vista: "És una decisió meditada i cal respectar-la, perquè en Víctor és un professional espectacular i una persona que sempre va de cara. És el millor porter de la història del Barcelona i s'ha guanyat tot el respecte del món", va sentenciar.