Després d'encaixar a Anoeta contra la Reial Societat la primera derrota de la temporada en Lliga, el Barça reprèn aquesta tarda el pols a la competició contra l'Osasuna, amb Leo Messi recuperat, i amb l'objectiu d'iniciar una nova ratxa de triomfs que el porti a reconquistar el títol com més aviat millor. L'equip, que venia de protagonitzar la millor primera volta de la història, va encadenar dues inesperades ensopegades -empat en la Copa a casa contra el Màlaga i derrota a la Lliga davant els donostiarres- que semblaven posar fi de sobte el seu moment dolç de joc i resultats. No obstant això, la treballada victòria a La Rosaleda de dijous passat (2-4) i la seva classificació per a les semifinals de la Copa del Rei han liquidat de cop amb una setmana de dubtes.

A Màlaga, Messi es va retirar de forma anticipada per unes molèsties en l'adductor de la cama dreta. Divendres va estar fent treball de fisioteràpia, però ahir va tornar a entrenar-se amb normalitat i podrà jugar avui. No ho farà Gerard Piqué, que aquesta setmana ha estrenat paternitat i que és baixa per a aquest partit per la seva expulsió a Anoeta. La seva absència la cobrirà el capità Carles Puyol, que es va quedar a la banqueta en l'últim compromís de Copa.

L'esforç que l'equip va haver de fer dijous i la imminent eliminatòria de Copa contra el Madrid fa pensar que Jordi Roura reservarà alguns dels seus homes principals. Alves, Iniesta, Xavi o Pedro podrien tenir descans i deixar pas a futbolistes que porten acumulats menys minuts, com Adriano, Thiago, Alexis o Villa.

Mentrestant, l'Osasuna, amb la moral alta després dels últims resultats, intentarà donar la sorpresa i sortir del descens. Els de Mendilibar van superar el Deportivo (2-1) en l'última jornada, van abandonar el lloc de cuer i van oferir una bona imatge davant la seva afició. El tècnic dels navarresos no podrà comptar amb Damià Abella, sancionat; Annan, a la Copa d'Àfrica; ni Riesgo, Timor i Sisi, lesionats. Armenteros és dubte.