la primera victòria de l'any 2013. El Girona ja sap què és guanyar aquest 2013 després de tombar el Guadalajara. S'acaba una ratxa de quatre partits sense conèixer la victòria.Juanlu Hens intenta desbordar per la banda dreta en una jugada del partit d'ahir. Més de 5.000 aficionats van anar a Montilivi en una tarda assolellada i poc freda. Acuña va sortir de titular però no va tenir sort de cara a gol. A la foto, es lamenta per una ocasió perduda dins l'àrea rival.

El triomf d'ahir contra el Guadalajara va servir al Girona per trencar una mala ratxa de resultats que s'havia traduït en tan sols dos punts dels últims dotze en joc i quatre jornades sense conèixer la victòria. Però ahir l'equip de Rubi va tornar a sumar de tres en tres. No ho feia des que va tombar, també a l'estadi, el Vila-real (2-0) el 15 de desembre passat. Ha hagut de passar gairebé un mes i mig per tornar a assaborir el gust de la victòria, tot i que també és veritat que malgrat el sotrac, les conseqüències a la classificació han sigut mínimes. De fet, els blanc-i-vermells tornen a ser segons provisionalment, a l'espera que avui l'Almeria i l'Alcorcón, els seus principals perseguidors, disputin els seus respectius partits de la 23ena jornada contra el Xerez i el Ponferradina.

Després de guanyar el Vila-real, l'equip de Rubi va tancar el 2012 empatant al Miniestadi (4-4) i va obrir el 2013 a Montilivi amb aquella dolorosa derrota contra l'Almeria en el darrer segon (0-1). A continuació va venir l'empat sense gols contra el Castella en el darrer partit de la primera volta, i la golejada encaixada a Sabadell (4-1) el cap de setmana passat, en l'obertura de la segona. Parlar de crisi o nervis en un equip que ?gai?rebé cada any ha patit per salvar-se i que en 21 partits va aconseguir 38 punts semblaria contraproduent, però calia trencar la mala dinàmica i ahir es va aconseguir. A més, des de la borratxera de gols al camp del Barça B a l'equip de Rubi li estava costant veure la porteria rival. Ni contra l'Almeria ni a Madrid va poder batre la porteria rival i a Sabadell el gol de Luso va ser testimonial. Ahir aquesta síndrome es va poder tallar gràcies als gols in extremis de Jandro i Benja i, per altra banda, Mallo va tornar a mantenir la porteria a zero. Ara l'assignatura pendent és millorar el rendiment fora de casa, no tant pels resultats sinó pel nombre de gols que s'hi està encaixant (s'han rebut quatre gols a Alcorcón, Barcelona i Sabadell).

Després dels resultats d'ahir el Girona ampliarà el marge que tenia respecte el tall amb el play-off. Les derrotes del Sabadell i del Las Palmas han permès ampliar el coixí respecte aquests rivals. Ara el primer equip que quedaria fora de la promoció, el Vila-real, suma 35 punts, sis menys que l'equip blanc-i-vermell. Per altra banda, per aquells que miren de reüll el descens, l'avantatge és sideral: 20 punts de marge sobre el Mirandès.

Els gironins acumulen ja 12 victòries aquesta temporada i tenen la permanència virtual a 9 punts (tres triomfs més) quan tot just s'han disputat les dues primeres jornades de la segona volta. El tram imminent de calendari que ve porta Ponferradina, Hèrcules i Las Palmas de rivals.