Espanya i Dinamarca buscaran aquesta tarda (17.15, La 1/Esport3) rellevar França com a vigents campions del Món d'handbol, en una final d'altura on el somni dels nòrdics d'alçar el seu primer or haurà de fer combatre la força col·lectiva dels espanyols, que comptaran amb el factor pista a favor en un Palau Sant Jordi de Barcelona entregat. El gironí Albert Rocas, un dels millors del combinat espanyol durant tot el Mundial, té a l'abast aixecar el seu segon campionat del Món després que ja ho fes el 2005 a Tunísia.

L'equip de Valero Rivera arriba a la final després de tombar a Eslovènia en semifinals (26-22), mentre que Dinamarca va fer el mateix davant Croàcia (30-24), encara que en el seu cas arriba al partit decisiu com l'única invicta en tot el torneig. Però la condició d'amfitriona esperona una Espanya que ha trobat l'equilibri òptim entre maduresa i joventut. Precisament, només Albert Rocas i Alberto Entrerríos resten del grup que va aconseguir el 2005 l'únic Mundial d'handbol de la història d'Espanya.

"Es podria dir que llavors hi havia una barreja de joves amb veterans molt semblant a la d'ara. Encara que potser hi havia més veterans", rememorava ahir Entrerríos. Rocas ho va subscriure: "Hi havia més jugadors bregats en mil batalles, però la millor conjunció és aquest equip, amb gent amb experiència i gent jove que puja amb ganes i està en un dels millors moments de la seva carrera".

"Hem de gaudir del que estem vivint", va explicar, per la seva banda, Valero Rivera. "Som uns afortunats per poder viure el torneig a casa, els únics en la història del nostre handbol", va afegir. Tot i el potencial dels danesos, el seleccionador espanyol va mostrar-se convençut que el seu equip pot alçar-se avui el títol.