Si era una crisi, està superada; si era un petit sotrac, se n'han sortit. El Girona necessitava guanyar el Guadalajara per recuperar sensacions i demostrar que no pensa afluixar en aquesta lluita per l'ascens a Primera. Va costar el que no està escrit; més que per la resistència del rival, per la tarda espessa dels de Rubi, que no van espavilar-se fins a dos minuts del final. I és que en un dels pitjors partits de futbol que es recorden a Montilivi, el Girona no va obrir la llauna fins a dos minuts de la fi. Va ser Jandro qui, després de 88 minuts de migdiada profunda de tots dos equips, va encarrilar un triomf vital per a l'equip. Fins llavors ni Razak ni Mallo havien hagut pràcticament d'intervenir. Ja en el temps afegit i amb el Guadalajara buscant l'empat, el de Mieres va assistir Benja perquè tanqués el partit i deixés els tres punts a Montilivi. Els seguidors gironins van despertar del son per cridar dos gols en dos minuts i veure com el Girona dorm segon a l'espera del que faci l'Almeria avui.

Masegats durant la setmana amb les lesions de Chus Herrero i Tébar, Rubi va sacsejar força l'equip que havia sortit escaldat de Sabadell. Txiki va entrar en el lloc d'un Jose que havia tingut molèsties durant tota la setmana i, a més a més, Juanlu i Acuña també van formar part de l'onze. Eloi Amagat va ser l'escollit per ocupar el buit deixat per Tébar al pivot. Tot plegat per intentar sortir del petit sotrac de resultats de les darreres quatre jornades. Al davant, un Guadalajara, curt d'efectius també, i que va veure com a les primeres de canvi se li trencava Gaffor. Tot i això, els visitants van sortir amb la consigna clara de pressionar la sortida de la pilota per intentar forçar l'errada del Girona en situacions compromeses. La intensitat visitant va fer que als de Rubi els costés un munt entrar al partit. Ni Jandro, Felipe ni Eloi trobaven la manera de parar la pilota i poder aixecar el cap amb temps de pensar. Espessos en atac, en defensa, l'equip només feia que perdre pilotes absurdament.

No seria gens fàcil sumar els tres punts. I menys, si el Girona no trobava el camí de l'àrea visitant on Razak va ser un espectador més molts minuts. Cap oportunitat de gol va generar el conjunt gironí en els primers quaranta-cinc minuts. Una dada esfereïdora i preocupant per a un equip avesat a generar un bon grapat d'ocasions cada partit però suavitzada pel fet que el Guadalajara tampoc s'acostava amb perill a l'àrea de Mallo.

El Guadalajara anava fent el seu partit. Decidits a buscar el 0-0 des de bon començament, els de Carlos Terrazas se n'estaven sortint. La segona part va començar un pèl més moguda amb un ensurt de Juanjo que Txiki va salvar i la primera rematada a porteria del Girona. Va ser un cop de cap de Jandro que va sortir fora per poc. Rubi va moure peça ben d'hora amb l'entrada de Jofre per Felipe i de Benja per Txiki en un clar missatge que volia els tres punts. L'entrada de Benja va fer que Juanlu endarrerís la posició al lateral.

Jofre Mateu va revolucionar una mica l'atac gironí arrecant des de la banda esquerra de l'atac però, tot i això, les ocasions seguien sense arribar. Rubi se la va jugar definitivament amb el darrer cartutx, Ion Vélez. El Girona estava encallat. Tant, que fins al minut 80 no va fer el seu primer llançament entre els tres pals. Va ser Jandro, i Razak va desviar-lo amb algun problema. El porter ghanès es convertiria en el protagonista del seu equip en salvar l'ocasió més clara del partit. La va tenir Ion Vélez, després d'una badada de Kike Tortosa, però Razak va evitar el gol del navarrès en l'u contra u davant la desesperació de la parròquia local.

Eren els darrers minuts i el Girona cremava totes les naus. Valia la pena. Els tres punts eren massa valuosos per llençar la tovallola. No ho van fer. Un canvi de joc magnífic d'Eloi Amagat va acabar amb una centrada mil·limètrica de Jofre des de la dreta al cap de Jandro, que no va perdonar. La pilota va superar Razak i va acabar al fons de la xarxa convertint-se en la recompensa desitjada. L'1-0 arribava quan ja alguns aficionats havien marxat cap a casa avorrits i que també es van perdre el segon del Girona. Va ser en temps de descompte quan, amb el Guadalajara a la desesperada, Jandro va habilitar Benja a la contra. El pitxitxi va driblar-se Razak per acabar amb el patiment. Ahir tocava guanyar.