L'Olot va sumar ahir un punt més camí al somni de disputar el play-off d'ascens a Segona B. L'equip de Julio Bañuelos, sòlid en defensa, molt ben posicionat i d'allò més seriós, va arrencar un valuós empat a Can Rosés, llar d'un Rubí que en cap moment no va posar les coses fàcils als olotins. Les intervencions d'Òscar a la primera meitat i el pas endavant al segon temps van ser clau perquè el conjunt de la Garrotxa mantingués a ratlla un equip de la part alta com els barcelonins, incapaços de perforar la porteria d'un Olot que segueix com a líder en solitari de la categoria.

Les previsions de Bañuelos durant la prèvia, en les quals assegurava que el Rubí posaria a prova l'estat anímic i de forma del seu equip, van ser del tot profètiques. Així va ser a Can Rosés, sobretot durant els primers quaranta-cinc minuts, temps suficient perquè l'Olot comprovés en primera persona de què era capaç el seu adversari. Els locals, de bon començament i fins al descans, van agafar la responsabilitat del joc i el domini va caure cap al seu bàndol. Els garrotxins, veient el panorama, van decidir assentar-se en defensa, i no van permetre cap llicència al seu adversari, al qual li va costar un món trobar algun espai per on colar-se.

Però tot i mantenir a ratlla les envestides, el Rubí va buscar recursos per posar a prova els reflexos d'Óscar. Ben aviat, el porter va haver d'aparèixer, salvant els seus amb aturades d'autèntic mèrit que el van convertir en el millor d'aquest primer temps. Dues intervencions seves van ser clau perquè el marcador es mantingués sense canvis. Per la seva banda, Abel, Francolí i Vallès van cobrir amb garanties la zona ampla i, encara que en algun moment van ser superats, l'excel·lent rendiment de la defensa olotina va ser garantia per als de Bañuelos. L'entrenador no va cansar-se d'ordenar nous posicionament amb bon criteri, tot fent que els seus no oblidessin en cap moment els atacs, fet que va implicar què el desgast físic fos només per als locals. Aquestes ordres tenien el contracop com a única consigna; contres visitants, ràpides i concretes, amb l'única missió d'assistir el golejador Carlos Martínez, que ahir va tenir alguna oportunitat per engaltar xuts secs i col·locats, la seva especialitat. Tots ells, però, van topar-se amb un inspirat Planchería.

A la represa, malgrat mantenir els mateixos plantejaments un i altre equip, el Rubí va notar l'esforç de la primera meitat, cosa que va fer reixir l'Olot. Tot i que el conjunt de la Garrotxa va fer un pas endavant, cap dels dos equips van ser capaços de foradar la xarxa contrària ja que, a mesura que passaven els minuts, uns i altres van prendre cada cop més precaucions. Malgrat alguns conats d'Uri Santos, Carlos i Vallès, el joc va decaure i els d'Alberto Fernández van decidir reforçar la línia de contenció. Semblava, cada cop més, que l'empat sense gols era un resultat que ja els estava bé. Al final, repartiment de punts, una jornada més sense perdre i a l'espera de mantenir la bona inèrcia diumenge que ve, quan l'Olot rebrà el Júpiter al Municipal (16.30 hores).

Bañuelos, orgullós i satisfet

Només fa dos partits que Julio Bañuelos dirigeix l'Olot, però el tècnic n'ha tingut prou per donar fe de l'elevat grau d'implicació dels seus jugadors amb la causa. No només pel treball diari, ni tampoc per la golejada de la setmana passada contra el Vilassar (4-0). L'empat d'ahir en un camp complicat com ho és Can Rosés, però sobretot l'entrega i el treball dels futbolistes olotins van demostrar a Bañuelos que disposa d'un grup implicat al cent per cent. "Jugar d'aquesta manera, amb una motivació com aquesta i amb ganes d'oferir una victòria a la nostra afició és una clara demostració que tots els jugadors estan implicats en la feina. Això em desperta una admiració molt més grans sobre ells", exposava l'entrenador, "satisfet" i "també" content amb l'empat sense gols contra el Rubí: "S'ha sumat un punt que ens segueix donant un avantatge sobre els dos immediats perseguidors". Bañuelos, a banda de qualificar amb una "nota alta" els seus jugadors, va subratllar que l'equip ha de seguir "mirant endavant" i només "pensant en ells", que és l'únic que importa, independentment del que facin setmana rere setmana els seus rivals en la lluita per jugar el play-off.

Cares noves

Conscients que l'Olot s'acosta a passos de gegant a l'objectiu de disputar el play-off d'ascens, la directiva garrotxina està disposada a apuntalar la plantilla i lluitar així per tot el que resta de temporada. D'aquesta manera, aquesta mateixa setmana podrien arribar fins a dues incorporacions a l'equip que dirigeix Julio Bañuelos. Els olotins cerquen al mercat un defensa central i un futbolista de banda.