El serbi Novak Djokovic va guanyar per quarta vegada, tercera consecutiva, l'Open d'Austràlia en derrotar en la final el britànic Andy Murray per 6-7 (2), 7-6 (3), 6-3 i 6-2, per igualar els recents quatre títols del suís Roger Federer a Melbourne, i els mateixos del nord-americà Andre Agassi.

Gràcies a l'evident baixada física de Murray en el quart set, afligit per una butllofa en el peu dret i dolors a la cuixa esquerra, el serbi es va adjudicar la victòria en tres hores i 40 minuts, i es va convertir així en el primer jugador en l'Era Open a guanyar tres vegades consecutives aquest primer gran de la temporada. Djokovic suma ja sis títols del Grand Slam. Només li falta Roland Garros, fins ara terreny inexpugnable, mentre RafaNadal continuï en forma. Només altres dos jugadors, encara que en temps més llunyans, els australians Roy Emerson (1963-67), i Jack Crawford (1931-33) havien triomfat en el primer gran de la temporada tres vegades consecutives.

El número 1 del món es va venjar així de la derrota que Murray li va infligir a la final de l'Obert dels EUA únic títol gran en possessió de l'escocès que havia previst un partit amb dolor, després de derrotar Federer en semifinals. Sens dubte es van complir les previsions.