"Com ha anat el dilluns? Jo ja estic comptant els dies que queden perquè en dues setmanes... primer test a València! Ja queda poc! Gas!", assegurava ahir Maverick Viñales al seu compte de Twitter, recordant que l'inici de la pretemporada és a tocar. Serà a partir del 12 de febrer, a València, quan les motos començaran a rugir de nou i la feina serà posar-les a punt per l'inici del Mundial 2013. S'acosten quinze dies frenètics perquè aquestes sessions inicials a Xest aniran seguides, del 19 al 21, d'una altra tanda de test a Jerez.

El pilot gironí continua treballant en l'aspecte físic a l'espera de poder posar-se de nou al volant de la KTM que aquest any pilotarà amb l'equip JHK Laglisse. Aquests dies ha combinat el motocròs amb el ciclisme. El director esportiu de Laglisse, Pablo Nieto, està convençut que "Maverick arribarà físicament més fort que mai a l'inici del Mundial", on sortirà un cop més entre els principals favorits per endur-se el títol. Serà la seva tercera temporada a la categoria més petita (Moto3) i l'objectiu no és cap altre que guanyar el campionat.

Nieto està en contacte permanent amb Viñales i ahir assegurava que "el veig amb moltes ganes. Té l'ambició de sempre multiplicada per dos i està treballant molt durament. Mentrestant, nosaltres des de l'equip també ho estem fent, per exemple, acabant de tancar espònsors". Està previst que en les pròximes setmanes JHK Laglisse faci la presentació oficial de l'equip, on en Moto3 Viñales compartirà box amb la jove Ana Carrasco, de 16 anys.

Maverick, que ja ha complert els 18 anys, ja va provar la KTM al circuit d'Almeria el 20 de novembre passat, poc després de l'última prova del Mundial 2012, i a partir del 12 de febrer ho farà a València. A MotoGP els testos de pretemporada arrencaran abans que en les altres dues categories, Moto2 i Moto3. Del 3 al 7, a Sepang, es faran les primeres proves de la màxima categoria. Els darrers entrenaments abans de l'inici del Mundial estan programats a Jerez entre el 18 i el 25 de març.