La nedadora de natació sincronitzada Andrea Fuentes, de 29 anys, va confirmar ahir que posava punt i final a la seva exitosa carrera per culpa de la falta de motivació. "Ha estat una elecció difícil de prendre", va admetre, en una multitudinària roda de premsa al CAR de Sant Cugat. Fuentes va confessar que alguna cosa havia de canviar en la seva vida. "Ho he donat tot des del primer dia. La sincro no em mou des de dins, crec que ja ho he donat tot".

"Començo una nova vida, neix una nova Andrea i ho he donat tot des del primer dia i d'això ja en fa 20 anys", va afegir l'esportista. L'exnedadora no creu que fos just resumir el final d'"una gran carrera" amb la polèmica final sobre el canvi tècnic. "No cauré en allò negatiu, això no resumeix el que ha passat", va assegurar. Fuentes va recórrer a una frase de Steve Jobs, el creador d'Apple, per resumir la seva situació: "Cada dia em miro en el mirall i em pregunto: Si avui fos l'últim dia de la meva vida, voldria fer el que faré avui? Si la resposta és "no" durant massa dies seguits, sé que necessito canviar alguna cosa". I això és el que ha fet. L'esportista catalana va estar acompanyada per l'equip nacional i per les seves exentrenadores Anna Tarrés i Bet Fernández, així com pel president de la Reial Federació Espanyola de Natació (RFEN), Fernando Carpena. Precisament les guerres entre Tarrés i Carpena han estat presents a la part final del discurs de l'exnedadora, que tot i fer una crida a la reconciliació, no va aconseguir l'objectiu. Tarrés i Carpena ni es van creuar mirades.

A Fuentes l'entristeix que hi hagi dos bàndols en la natació espanyola. "Hi ha enfrontaments, odis i rancors. Jo també els he viscut i no n'estic orgullosa, d'això. La pregunta és per què estic desmotivada, perquè estava en una mala dinàmica. Per què ens dediquem a destruir en comptes de construir? Potser ens gratifica? Ens sentim millor?", es va preguntar.

La ja exnedadora, que a partir de demà agafarà les maletes i emprendrà un viatge "per conèixer-se més" a si mateixa, va assegurar que el mal "es queda dins" i va comparar la situació viscuda amb la "dels Montesco i els Capuleto" de Romeu i Julieta.