Alan Baró gaudeix del futbol com mai al Bierzo. Als seus 27 anys, el jugador de Darnius és un dels pilars d'un Ponferradina que, com el Girona, s'ha colat entre els aspirants a lluitar pel "play-off" contrapronòstic. Ell nega que aquest sigui l'objectiu però sí que admet que és un bon al·licient per seguir donant ?guerra. Alan considera en canvi, que el Girona sí que ha de lluitar per mirar de pujar. La visita del Girona li tornarà "especial" malgrat no haver defensat mai la samarreta blanc-i-vermella.

Li va costar fer-se un lloc a l'equip però darrerament està pletòric i consolidat en aquest sorprenent Ponferradina. El veurem a l'equip titular diumenge?

No ho sé, això! Al principi entrava i sortia però vam aconseguir encadenar la gran ratxa de 7 victòries consecutives amb mi de central i això em va donar coninuïtat. No em veig un súper titular, ni molt menys... Ara portem uns quants partits sense fer gaires punts i espero poder-me mantenir a l'onze...

L'equip, tot i haver sumat un dels últims dotze punts, es manté a dalt. Poca gent s'ho deuria pensar a l'estiu...

No. Tenim molt clar que l'objectiu és consolidar la categoria i a partir d'aquí anar sumant punts. Hem tingut la sort d'enganxar molts partits seguits guanyats i això ens ha donat un bon coixí respecte als de baix. Per circumstàncies hem estat a la zona de promoció i sí, no negaré que és un al·licient més per als jugadors ja que ens motiva veure que la feina dóna fruits.

Hi ha eufòria a l'entorn per poder aspirar al "play-off" d'ascens o tothom pensa en els 50 punts famosos?

Des del vestidor som conscients que l'objectiu són els 50 punts i quan abans arribin molt millor. Després intentarem fer-ho el millor possible. Tothom està mentalizat per això al vestidor. Potser sí que des de fora la gent s'ha animat una mica més i això ha ajudat a pensar que es poden fer coses maques amb el Ponferradina.

El partit de diumenge és un duel entre rivals directes pel "play-off" d'ascens a Primera Divisió?

No m'agrada dir que som candidats a la promoció. Nosaltres hem de tocar de peus a terra i tenir clar que l'objectiu és salvar-nos. El Girona, en canvi, amb els bons resultats i la temporada que està fent, és un candidat més clar.

Poca gent tampoc apostava pel Girona a la pretemporada després que se salvés pels pèls l'any passat.

És un equip molt consolidat. ja duu cinc temporades a la categoria i mantenen un equip compacte i una base des de fa temps. Això és un punt molt fort per a un equip. A més a més està fent un molt bon joc aquesta campanya.

El Girona arriba després de derrotar el Guadalajara i superar un petit sotrac. Això sí, amb baixes importants.

Sabem del potencial que té malgrat pugui tenir baixes. Segur que tenen recanvis de garanties. Considero que la baixa de Benja sí que pot ser important perquè és el davanter referència que ha fet molts gols. Ara bé, el que surti al seu lloc també ho farà bé. Nosaltres no hi hem de pensar gaire i simplement mirar de fer-nos forts a casa.

En l'últim partit al Toralín, la gespa no estava en gaire bon estat per culpa de la pluja. Ha millorat?

L'estant intentant arranjar una mica. Aquest mes ha plogut molt i l'estadi no té un drenatge gaire bo, però això estava un xic enfangat.

Això pot beneficiar-los o no té per què?

Considero que no. A nosaltres també ens priva de no poder aprofitar les característiques sobretot dels nostres davanters. Ens condiciona una mica. Quan un camp no està bé, al final tots dos equips s'hi acaben adaptant.

Li fa especial gràcia enfrontar-se al Girona o amb els anys li ha tret transcendència?

A mi sempre em fa gràcia jugar contra els equips de Girona. M'agrada més venir però que vingui el Girona també és una motivació especial. Hi tinc excompanys de vestidor com en Jose, en Luso i també el massatgista Juan Carlos Gallego, amb qui tinc bona relació del Figueres.