L'exciclista nord-americà Lance Armstrong assegura en una entrevista a Cyclingnews que la seva generació "no és diferent de qualsevol altra" i que cap "ha estat exemple de neteja". Per això demana una "comissió de la veritat" sense participació de la Unió Ciclista Internacional (UCI). En la primera entrevista que concedeix després de la seva confessió en el programa d'Oprah Winfrey i d'haver estat inhabilitat a perpetuïtat per dopatge, Armstrong assegura que "les ajudes han evolucionat amb els anys, però el ciclisme és un esport duríssim i durant cent anys s'han fet trampes. Des de pujar als trens fa un segle fins a l'EPO d'ara".

"Cap generació ha estat exemple de neteja: ni la de Merckx, ni la d'Hinault, ni la de LeMond, ni la de Coppi, ni la de Gimondi, ni la de Indurain, ni la d'Anquetil, ni la de Bartali, ni la meva", afegeix.

L'excorredor subratlla que l'UCI no hauria de participar en aquest procés de la veritat i assegura que el seu president, Pat McQuaid, no va voler sentir parlar d'això quan li ho va plantejar "fa molts mesos". "Pat només vol salvar el seu cul. És patètic", assenyala. Armstrong diu que durant la seva confessió no va intentar protegir ningú, ni tan sols al doctor Michele Ferrari.