Moviments d'última hora. Corredisses, trucades. La jornada d'ahir va ser frenètica als despatxos dels clubs de mitja Europa. En l'últim dia del mercat d'hivern, molts van ser els traspassos que van produir-se, alguns d'ells força destacats com la cessió del barcelonista Isaac Cuenca a l'Ajax holandès, el retorn de Raúl Tamudo al Rayo Vallecano o la marxa de Fernando Gago a Vélez Sarsfield.

Després d'hores i hores de surar a l'aire, el rumor que apuntava la marxa de Cuenca al futbol holandès va convertir-se en realitat. L'extrem jugarà fins al final de temporada a l'Ajax després de l'acord entre l'entitat d'Amsterdam i el Barça. La necessitat de gaudir de minuts d'un futbolista que ha estat prop de vuit mesos de baixa i les poques possibilitats de fer-ho a la plantilla de Tito Vilanova han estat claus perquè el futur d'Isaac Cuenca s'hagi situat lluny del Camp Nou.

Tamudo torna a Vallecas

El davanter català, que va abandonar el Rayo el juny passat per fitxar pel Pachuca mexicà, jugarà de nou fins a final de temporada a l'equip madrileny, que el recorda pel gol davant el Granada, en l'últim partit de la passada campanya, que va suposar la permanència a Primera.

Tamudo, de 35 anys, torna d'aquesta manera al Rayo després d'un pas fugaç pel Pachuca mexicà, on va disputar 527 minuts repartits en nou partits, en els quals no va marcar cap gol. El jugador estarà a l'equip madrileny fins a final de temporada i se suma a la nòmina de davanters que ja formaven el montenegrí Andrija Delibasic, el brasiler Leo Baptistao, l'argentí Chori Domínguez, el guineà Lass Bangoura i el capità, Piti.

Galán, de l'Espanyol al Xerez

Un altre dels clubs que ahir també va fer moviments d'última hora va ser l'Espanyol. Un dia després d'0brir la porta de sortida a Rui Fonte, ahir li va arribar el torn al defensa Ernesto Galán, qui va rescindir el contracte que l'unia amb l'entitat blanc-i-blava. Minuts després, es feia oficial que el defensa, que havia jugat a Montilivi la temporada 2009/2010, vestirà la samarreta del Xerez.