Un derbi Blanes-Lloret sempre és un partit especial. Diferent a la resta de jornades de l'OK Lliga, per la rivalitat entres els equips de dues poblacions separades per ben pocs quilòmetres. El d'avui, però, encara ho és més. Els visitants arribaran a la cita del pavelló de la Ciutat Esportiva de Blanes (21.00) després d'una setmana molt complicada, que va començar dissabte passat, just quan l'equip es disposava a marxar cap al Vendrell on es jugava les seves ocpions d'entrar a la Copa, i la ?Guàrdia Civil es presentava a detenir el president Joan Lluís Perarnau. Les acusacions de presumpta corrupció al màxim dirigent del club, pare de dos jugadors del primer equip (Oriol i Roger Perarnau) i la polèmica que envolta l'exalcalde Xavier Crespo -molt vinculat a un club que havia presidit, on la seva dona és directiva i hi juga el seu fill Víctor- no han estat notícies fàcils de digerir per al grup més enllà que la derrota contra el Vendrell els va deixar fora de la Copa.

"Emocionalment tocat". Així definia ahir l'estat del seu equip el tècnic Manolo Barceló reconeixent que havien viscut els esdeveniments amb "incertesa i preocupació" per la "relació directa que tenim amb els afectats". A l'altre costat, entre els locals, Ramon Benito creu que els problemes ?extraesportius no afectaran el seu rival. "És una situació complicada per tot el que han hagut de viure aquesta setmana, però, no crec que els afecti. Quan et poses els patins i surt a la pista només penses en l'hoquei", explicava ahir l'entrenador del Muralla Òptica Blanes Ramon Benito.

De la mateixa manera, esportivament, Manolo Barceló creu que "sortirem a competir, no crec que això ens afecti a la pista, i segur que jugarem de la millor manera possibles tot i les importants baixes que tenim". El veterà tècnic dels lloretencs pensa amb les absències dels sancionats Raül Pelicano i Enric Torner. "No hem de pensar en els jugadors que no hi són, sinó en els que tenim, que segur que ho faran igual o millor", va dir Barceló recordant que, oblidada ja la no classificació per a la Copa, "hem de seguir amb el nostre objectiu que no és cap altre que aconseguir la permanència".

Ramon Benito, que no té cap baixa, és conscient de la importància de Pelicano i Torner per al seu rival, però també té molt clar que això pot no ser determinat. "Està clar que sense en Raül (Pelicano) i l'Enric (Torner) ells perden potencial ofensiu, però això també els farà jugar encara més ultradefensius i ens pot ser molt complicat de guanyar el partit". Benito està convençut que els jugadors que surtin al Lloret per cobrir les baixes de Pelicano i Torner també "ho poden fer molt bé" i només admet la condició de favorit perquè "juguem a casa".

"Estem molt igualats, de fet només hi ha un punt de marge a la classificació, i la diferència pot estar en el fet que nosaltres juguem a casa", va dir el tècnic, que veu clau per aquesta segona volta la millora de les prestacions com a locals. "Si no hem entrat a la Copa no ha estat per les derrotes a fora, sinó pels puns que hem deixat escapar a casa. Després de la bona victòria contra l'Alcoi ara és l'hora d'encadenar-ne una altra a casa i encarar bé aquesta segona volta"