El Girona no va merèixer guanyar ahir a Ponferrada. Tous en defensa i sense idees en atac, els de Rubi van tornar a tenir un mal dia lluny de Montilivi i van caure clarament al Toralín (2-0). Un gol a cada part d'Iván Moreno, i les intervencions d'un vell conegut com Roberto Santamaría, van deixar en no-res tots els intents del Girona de pescar quelcom de positiu del Bierzo. En un terreny de joc impracticable, que més que un camp de futbol semblava un hort acabat de llaurar, els gironins no van estar fins ni en atac, ni en defensa. en una altra actuació per oblidar lluny de l'escalfor de Montilivi.

Ofensivament, Rubi ho va provar tot: Ion Vélez, Acuña, Jandro, Felipe, Jofre i, fins i tot, Bordas, però no hi va haver maneres. Per postres, al darrere l'equip es va mostrar excessivament tou i sense malícia, i va veure com la connexió Máyor-Iván Moreno els destrossava per tots costats. L'extrem local va ser un autèntic malson per als defenses gironins, que no es van mostrar prou contundents, sobretot en l'1-0, quan amb només 1,72 metres va rematar de cap entre els centrals Migue i ?Richy. La derrota no afecta tant en la lluita per l'ascens però sí que evidencia que, malgrat la victòria de la setmana passada contra el Guadalajara (2-0), l'equip no està fi. I és que dels darrers 18 punts en joc, el Girona tan sols n'ha sumat 5. Ningú diu que sigui fàcil guanyar fora de casa i ni molt menys aquest equip està obligat a fer el play-off. Ara bé, ja sigui per les baixes (ahir, de molt pes, com Chus Herrero, Marcos Tébar i Benja) o pel motiu que sigui, sí que és cert que darrerement, el Girona no és aquell equip que enlluernava fa uns mesos.

Ion Vélez, titular

Les baixes i l'estat del terreny de joc van condicionar l'onze titular del Girona a Ponferrada. Rubi ja va assegurar durant la setmana que l'equip s'adapta al camp que sigui. Per aquest motiu potser va donar entrada a Ion Vélez a l'onze i va situar Jandro a la banda esquerra. Tot plegat per mirar d'aprofitar les ensopegades d'Alcorcón i Vila-real i seguir ampliant l'horitzó cap al somni de lluitar per l'ascens. Al davant, una Ponferradina en crisi disposada a tornar a afegir-se al carro d'equips capdavanters. Poques floritures permetia la gespa ahir. Tot i això, els gironins van sortir decidits a buscar els tres punts i van gaudir de les primeres oportunitats. Jandro i Acuña, amb un xut ras des de la frontal i un cop de cap a la sortida d'un córner respectivament, van topar amb Santamaría. Rubi era conscient dels riscos de situar Jandro a l'esquerra. D'una banda guanyava una peça ofensiva més i un punt des d'on generar perill en atac; de l'altra però, hi perdia en defensa. El tècnic local, Claudio Barragán, de seguida es va adonar del forat i va ordenar bolcar el joc ofensiu per aquella banda, on David Garcia sempre es quedava en inferioritat. I així, a la tercera pilota penjada des de la dreta, Iván Moreno va rematar de cap al fons de la xarxa una bona centrada de Carpio mentre Richy i Migue s'ho miraven i Mallo es quedava sota els pals.

Era el minut vint de partit i la primera arribada local. El Ponferradina no havia fet més que el Girona però ja guanyava i això obligava els de Rubi a estirar línies. L'1-0 era or pur per als locals, que ja només havien d'administrar-lo. Ja fos pel fred o per les baixes d'homes importants, el Girona no tenia les idees clares. Espès en atac, el Ponferradina, amb ben poc, li feia mal. Només els dits de Mallo van evitar que el Girona encaixés el segon abans de la mitja part després d'un xut de Lafuente. El pitjor de tot era la sensació de frustració dels blanc-i-vermells, que veien que eren superiors però que no podien amb un Ponferradina, garrepa però d'allò més pràctic.

Rubi va moure fitxa ben aviat a la segona part amb l'entrada de Jofre per Jose i Felipe per Vélez a la recerca de més profunditat. De res serviria. En la primera acció d'atac, molt mal defensada pel Girona, de la represa, Mayor va entrar fins a la cuina i va fer la passada de la mort perquè altre cop Iván Moreno superés Mallo.

Era el minut 60 i el Girona ho tenia gairebé tot perdut. És més, el Ponferradina s'havia crescut i començava a agradar-se. Amb tot perdut, Rubi va fer debutar Bordas però el cronòmetre jugava en contra. L'equip no es va rendir i ho va intentar tot a la recerca d'un 2-1 que hauria posat emoció als minuts finals. Jofre, Acuña i sobretot Luso van fregar el gol però van topar amb un Santamaría immens que va confirmar que ahir no era el dia del Girona. Per la seva banda Iván Moreno, l'heroI de l'equip local, va estar a punt d'arrodonir el seu partit fent un hat-trick però el seu xut va estavellar-se a la creueta de Mallo.