El Girona sortia la temporada passada d´El Nuevo Colombino amb el cap cot. Havia perdut per un contundent 3 a 0 i, a data de 14 de gener, els blanc-i-vermells eren carn de Segona B. Raül Agné va sortir del vestidor amb impotència i davant la premsa va dir: «Cal fer quelcom. O se´m fa fora a mi, o a tots els jugadors». Ell va ser destituït i aquell Girona segueix viu a la lliga de plata. I molt més que viu. Amb la victòria d´ahir el Girona supera la barrera dels 50 punts que ha de garantir la permanència. I encara queden 12 jornades per endavant. Amb aquests números, la sala de premsa d´El Nuevo Colombino va ser l´escenari d´un discurs ben diferent del que va protagonitzar l´any passat el tècnic de Mequinensa. Joan Francesc Ferrer, Rubi, es va mostrar ahir molt satisfet i va admetre que ­l´objectiu de la permanència està aconseguit. «Fa unes setmanes que aquest equip està salvat i és un èxit que vull remarcar». Sempre tocant de peus a terra, Rubi evita pronunciar la paraula ascens i destaca que, a diferència de l´any passat, ara toca gaudir. «De l´única cosa que parlo és que vull que l´equip gaudeixi. D´aquí al final de temporada mantindrem la il·lusió perquè l´afició se senti orgullosa d´aquest equip». «Nosaltres anem molt justets en tot. Hi ha rivals millors que nosaltres i preferim no fer-nos gaires il·lusions», afegia.

Preguntat per quines són les claus de la victòria aconseguida ahir contra el Recreativo de Huelva, Rubi va destacar l´eficàcia ofensiva dels seus homes ja que «les dues primeres ocasions van a dins. Fora de casa és primordial no perdonar». El maresmenc també va valorar que després del gol encaixat a la segona part el conjunt no patís en excés. «L´equip ha sabut aguantar i amb 1 a 2 hem temut el pitjor però després amb el tercer gol ja ho hem tingut». Una diana que va transformar Jandro Castro des del punt de penal. Va ser la primera pilota que va tocar el de Mieres, que va substituir Acuña just després que l´àrbitre xiulés la pena màxima per unes mans d´un defensor local. «Amb el 0-2 ja teníem decidit el canvi de Jandro però després ens han fet l´1 a 2 i m´ho he pensat una mica més. Llavors sé que li anava bé sentir-se important en aquell moment, així que ja li tocava sortir al camp però ho hem accelerat perquè el tirés ell».

La principal novetat en l´onze inicial que va presentar ahir el Girona va ser l´entrada de Toni Moral, que no jugava de titular des de la primera jornada de lliga. El migcampista va ser un dels millors homes del partit tot i jugar només la primera part. Va ser l´autor de la centrada que va acabar rematant Richy al fons de la xarxa i va posar el colofó a la seva bona actuació amb una rematada dins l´àrea que va resultar el segon gol gironí de la tarda. El seu joc va generar elogis de Rubi, que va valorar que «Toni Moral volia sentir-se útil per a l´equip i el veiem entrenar-se bé. Aquest era un partit ideal per a ell. A la segona part ha jugat en Jofre i també li ha anat bé».

A part d´estar satisfet amb el migcampista de Terrassa, Rubi va fer pública la seva satisfacció amb el joc de l´equip, ja que la d´ahir és una victòria que «té molt mèrit, per haver guanyat un gran equip com el Recreativo. Potser no ha estat el nostre dia més vistós, però amb els últims resultats fora de casa hem decidit jugar amb una mica més de verticalitat». Rubi també va elogiar el conjunt de Sergi Barjuan i el va definir com un «equip que encaixa pocs gols i fer-ne tres és molt bo per als meus jugadors ja que ens ha donat confiança. A més, a l´equip local encaixar dos gols aviat el trastorna una mica. El Recreativo és un equip de la nostra lliga, que no aspira dalt de tot i que és capaç de fer alguna cosa».

Tot i l´alegria que suposa arribar als 51 punts quan encara queden dotze jornades, el preparador va trobar algun punt negatiu tant en l´aspecte ofensiu com defensiu ja que «he trobat a faltar a la segona part una mica d´arribada a dalt i han sobrat les últimes oportunitats que han tingut