La tretzena edició del torneig internacional de futbol base MIC, que es disputarà a dinou localitats de la Costa Brava del 27 al 31 de març i que avui s'ha presentat a Girona, comptarà amb unes jornades de medicina esportiva, segons han explicat els seus organitzadors.

El torneig està obert a les categories aleví, infantil, cadet i juvenil i comptarà amb la presència de més de dos-cents equips que aportaran 5.000 participants acreditats de tot el món amb representació dels cinc continents i de 36 països.

Els organitzadors preveuen que la cita sigui seguida en directe per més de 220.000 espectadors i que tingui un impacte econòmic pròxim als dos milions d'euros.

El director del MIC, Juanjo Rovira, ha destacat que, "malgrat la dura crisi mundial, s'ha augmentat en dotze la xifra d'equips" i ha indicat la novetat de "les jornades de medicina de l'esport".

"Cada any busquem innovar amb alguna cosa perquè sigui una festa completa", ha indicat Rovira, qui ha destacat "l'impacte no només esportiu, sinó social, que suposa el torneig per a la zona de la Costa Brava".

Una de les absències destacades serà la del conjunt juvenil de la selecció del Brasil, que només assistirà amb el combinat cadet.

El partit d'inauguració es disputarà dimecres 27 entre els juvenils del Sevilla i del Palamós.