La quarta edició del campionat 3x3 que organitzen l'Spar Uni Girona i l'Espai Gironès va reunir ahir al voltant de 200 participants al pavelló de Salt, que va acollir partits des de les nou del matí fins a les dues de la tarda. Al llarg del matí diferents jugadores del primer equip varen passar pel 3x3 i el president del club, Llorenç Biargé, va ser un dels encarregats de repartir els trofeus.

Navarra, Canàries i Burgos són els tres possibles rivals de l'Spar Uni Girona en la primera ronda del play-off de Lliga Femenina 1. I, a falta d'una única jornada de lliga regular, la de dissabte, a Fontajau no tenen un rival preferit, però sí que saben prou bé a qui no volen: Canàries. "És el més incòmode perquè és un viatge feixuc, perquè el seu estil de joc no ens va gens bé, perquè és l'únic equip dels tres que ens ha guanyat aquesta temporada i, sobretot, perquè és un altre desplaçament a Canàries i, econòmicament, això no seria el millor per al club en l'actual situació". L'entrenadora de l'Uni, Anna Caula, admetia ahir que no volien les insulars i apuntava el duel de dissabte entre Burgos i Navarra com la clau de tot plegat. Una victòria de l'equip de Pamplona faria que Navarra s'assegurés el cinquè lloc i que el sisè, rival de l'Uni, sigui matemàticament el Canàries amb independència del que passés en el duel entre l'equip canari i les gironines. En canvi, si guanya el Burgos és impossible que el Canàries sigui el rival de l'Uni.

Les curiositats del calendari han volgut que en aquesta última jornada, unificada dissabte a les set de la tarda, l'Uni jugui contra el Canàries i el Burgos rebi Navarra. A dia d'avui, Navarra és cinquè amb les mateixes victòries que Canàries, però millor average, mentre que Burgos té una victòria menys. Per tant si Navarra guanya a Burgos no hi ha res més a discutir: les navarreses serien cinquenes i jugarien el "play off" contra Cadí, Canàries seria sisè i jugaria contra l'Uni mentre que Burgos ja hauria posat punt i final a la temporada.

Les altres combinacions comencen si el Burgos guanya el Navarra. Un resultat prou probable veient els resultats de l'equip burgalès aquesta temporada a la seva pista. Opció 1: Girona perd a a Canàries. Llavors l'equip de Leticia Romero i companyia passen a ser cinquenes i el rival seria el Burgos o el Navarra en funció de la diferència de punts que hi hagi en el seu partit. Per entrar en el play-off deixant fora les navarreses el Burgos necessitaria guanyar per més de cinc punts perquè en el partit d'anada a Pamplona, on Navarra va imposar-se per 65-60. Opció 2: Girona guanya a Canàries. Aquí es produeix un triple empat on Canàries sempre surt perdent i el Burgos aconseguiria la cinquena plaça deixant per al Navarra la sisena. Per tant, les navarreres serien el rival de l'Uni en el play-off en una combinació no és necessari que Burgos guanyi per cinc punts. Amb una victòria per la mínima ja en faria prou per saltar de la seva actual vuitena posició a la cinquena i convertir-se en el rival del Cadí en la primera ronda del play-off. Mentrestant, i deixant de banda el partit de Burgos, l'Uni prepara la seva visita a Canàries amb la possible tornada d'Anna Carbó. L'aler es va lesionar en un dels darrers ?entrenaments abans de la Copa, no ha jugat des de la semifinal contra Rivas, i dissabte a Canàries podria jugar alguns minuts per provar com està de la lesió de cara al play-off.