Corrien per guanyar; però tots eren campions. Així ho indiquen els 620.000 euros que va recaptar la segona edició de la Intermón Oxfam Trailwalker, que va omplir amb més d'un miler d'atletes les Vies Verdes des d'Olot fins a Sant Feliu de Guíxols. Abans que els 1.040 atletes dels 260 equips diferents es calçéssin le s bambes per situar-se a la línia de sortida d'Olot, l'ONG ja comptava amb més de mig milió d'euros -79.000 dels quals eren provinents dels patrocinadors i la resta dels diferents equips inscrits- que Intermón Oxfam destinarà a finançar projectes solidaris a l'Àfrica, Àsia i Amèrica; especialment per combatre la forta sequia a Sahel, al sud del Sàhara.

Amb un repte ja superat, els 260 equips tenien al davant un segon desafiament; recórrer els cent quilòmetres que separen la capital de la Garrotxa de Sant Feliu en menys de 32 hores. Sense cap pes a la consciència després de contribuir en aquesta iniciativa benèfica, els atletes van volar pels carrers polsegosos de la ruta del Carrilet. Sobretot els primers classificats que van arribar a la localitat ganxona en menys de deu hores i van ser rebuts com herois per les prop de 200 persones que els esperaven a la línia de meta. A més, l'equip Kriter Software - CorredorsCat, format per Paris Canals, Xavier Nadal, Ricard Verge i Raül Angulo, que ja s'havia endut la carrera de l'any passat, amb una cronometrada de 9 hores i 44 minuts, va establir un nou rècord mundial de Trailwalker, superant en dos minuts a la marca establida en la cursa australiana (9.46).

Vint minuts després (10.07) l'equip gironí Gitònics -Xevi Gasau, David Garrido, Yorgos Dedes i Pere Mongay- arribava a la meta santfeliuenca per penjar-se la plata. L'equip gironí, a la línia de meta, es trobava en un núvol malgrat lamentar no poder abastar els primers classificats. "A Cassà de la Selva els teníem a cinc minuts, però després hem hagut d'abaixar el ritme" revelava un Gasau exhaust en acabar els 100 quilòmetres. Tot i això, el corredor gironí es quedava amb el bon ambient que els havia acompanyat al llarg del recorregut: "Als pobles i als avituallaments ens han animat molt, els cotxes que passaven també, ha estat una experiència única. A més, poder competir per una bona causa com aquesta, encara ho fa tot millor", va apuntar l'atleta.

Where is the limit, del mediàtic Josef Arjam al costat Nacho Gómez, Jacinto Ajram i Ferran Almeda, va pujar al tercer esglaó dle podi després de patir alguns problemes musculars en alguns participants i finalitzar la carrera en onze hores.

Al llarg d'aquesta passada matinada, la majoria dels més de mil atletes inscrits -entre els que se'n trobaven dos en cadira de rodes- van anar creuant amb comptagotes la meta de Sant Feliu, on els rebia un ambient festiu amb concerts, parades, i, sobretot, molts crits d'ànim. Al acabar tots ells estaven exhausts i corrien a hidratar-se per a recuperar-se. Precisament el mateix gest que ben aviat podrien fer moltes més persones al Sàhara gràcies a la seva contribució en aquesta carrera cent per cent solidària.