Volen una dosi d'eufòria? El Girona FC va sortir ahir amb nota alta del duel a casa del líder i ha refermat les seves opcions de lluitar, no ja per la promoció, sinó per l'ascens directe. Un pas important en la pugna d'aquesta darrera part de la temporada. Un pas de gegant cap a la recta final del campionat, que proposa un mes i mig final apassionant amb una Lliga general i una altra de particular entre els aspirants a l'ascens a Primera Divisió.

En aquesta lluita particular, Alcorcón i Girona FC ja s'han tret del damunt l'Elx, que encara s'ha d'enfrontar al Vila-real (la propera jornada) i a l'Almeria. Per fer-ho fàcil, a gironins i madrilenys els toca enfrontar-se entre ells dissabte vinent i també a Vila-real i Almeria. Mentre que els castellonins i andalusos també es veuran les cares entre si. De fet, el calendari ha volgut que l'Almeria tingui en el darrer mes, i per aquest ordre, a Elx, Alcorcón, Girona FC i Vila-real de rivals. Els altres tres equips ho tenen igual de pelut, però amb el calendari més dosificat.

En el cas del Girona FC, aquest altre calendari passa per guanyar el Xerez, el Barça B i el Reial Madrid Castella. Tots tres rivals, a casa. De la sort d'aquesta lligueta particular, i de no fer ensopegades no esperades en els altres partits, en sortiran les places d'ascens i les de promoció. I compte amb el Las Palmas i la Ponferradina, que tenen un calendari molt més assequible que els equips que tenen al davant i estaran a punt per esgarrapar a qui sigui.

Volen dosi d'optimisme? Aquí va la dada: El Girona FC porta 19 punts sumats dels darrers 24 disputats. Xifres que milloren el rendiment de tots els altres conjunts de la part alta en aquest mateix tram de calendari (Alcorcón 17, Vila-real 18 , Las Palmas 16, Ponferradina 15, Elx 9 i Almeria 7).

Volen dosi de realisme? Dissabte a les 8, l'Alcorcón. Sonen tambors de guerra a Montilivi. Guerra esportiva esclar!