David Guiamet (Sabadell) i Paula Salgado (Sant Celoni) varen ser els més ràpids ahir en la Marató d'Empúries que, tot i la pluja i el vent, es va celebrar ahir de manera conjunta amb una mitja marató i una prova de deu quilòmetres. Entre les tres curses es va arribar a un total de 1.726 inscrits.

Guiamet, que amb la victòria d'ahir a Empúries es proclama també campió de Catalunya, va guanyar amb un temps de 2.37.44, gairebé sis minuts més ràpid que Marc Gispert, que va ser segon per davant d'Hugo Figueres. En categoria femenina, Paula Sala va invertir 3.09.27 a fer el recorregut, seguida a molt pocs segons per Anna Rosa Moren, guanyadora de l'any passat, i a uns tres minuts d'Esther Montosa.

En la mitja marató, el guanyador va serArtur Roig (TR-EsportsParra), amb un temps d'1.12.24, seguit a poca distància per Eudald Nieto, que va quedar segon amb un tres minuts de marge respecte Jorge de Andres. Laura Fernández (Penya F. Badalona) es va imposar en la categoria femenina amb 1.30.47. Anna Martínez i Noemí Aumedes varen completar el podi.

Finalment, David García Sánchez (Lloret) va guanyar la cursa de 10 quilòmetres (33.12). Mig minut després varen arribar Enric Roura i Habib Bennama. En categoria femenina, Ana Belén García Rull va baixar de quaranta minuts, amb una marca de 39.22, seguida de Tatiana Savelyeva i Isabel Olivan, que varen arribar quatre i sis minuts més tard. Com és habitual, totes tres curses varen sortir i arribar de la ciutat grega del Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries. Els organitzadors varen donar un euro per cada participant al Servei Local de Distribució d'Aliments de l'Ajuntament de l'Escala.