De garrotades, a Segona A, n'hi haurà per donar i per vendre. La Lliga està que bull i un bon grapat d'equips es jugaran el tipus, tant per l'ascens com per no baixar, fins a l'últim sospir. I el Girona encara hi té molt a dir. El puntàs sumat a Elx permet als homes de Rubi dependre d'ells mateixos si volen acabar la temporada en segona posició, però és evident que aquest somni no es farà realitat si, sobretot, no es guanya aquest proper dissabte a l'Alcorcón, l'únic dels set primers classificats que aconseguia la jornada aquesta darrera jornada. Ho va fer patint, en l'últim minut, però ho va aconseguir contra el Xerez, gràcies a un gol de Dani Nieto in extremis; el 2-1 final permet als madrilenys recuperar la segona plaça i enviar els gironins al tercer lloc. Posicions que tornaran a intercanviar-se si dissabte vinent Rubi i els seus homes mantenen la seva impressionant ratxa a Montilivi i tomben l'Alcorcón en una de les quatre finals que queden a l'estadi.

Després de les patacades d'aquest darrer cap de setmana, el Girona ocupa la tercera posició amb 64 punts, un menys que l'Alcorcón 65 i manté la diferència amb l'Elx (72), líder en solitari de la categoria. Per sota, el coixí de dos punts es manté amb el Vila-real (62), mentre que s'ha eixamplat amb l'Almeria (59) i també amb el Las Palmas (58). Els andalusos, un dels candidats a pujar que sembla haver afluixat en les últimes jornades, va caure ahir a Múrcia per culpa d'un gran gol de Kike Garcia i les espectaculars intervencions del porter Javi Jiménez (1-0).

Un altre punt important: el Girona ha sortit amb vida de la complicada visita al camp de l'Elx, queda una jornada menys per al final i la distància amb el tall de la promoció es manté en els 8 punts; sembla que, com a mínim, disputar el play-off d'ascens sembla una realitat més que palpable.

I si a la part alta d'emoció no en falta, a la zona baixa també hi ha plantofades per evitar un descens que només el Xerez sembla tenir més a prop que mai. Els andalusos van tornar a perdre i aquest cap de setmana podrien convertir-se en nou equip de Segona B si no venç el Còrdova. El Racing de Santander, que va caure davant el filial del Barça, també es complica la vida i, a 6 punts de la salvació, necessita signar un gran tram final de Lliga per mantenir la categoria. Si fa no fa com l'Osca, mentre que la quarta plaça en discòrdia se la disputaran Múrcia, Mirandés i Guadalajara.

Boadas fa una crida a l'afició

El president del Girona va donar per "bo" l'empat de l'equip a Elx recordant que "nosaltres hem sumat un punt al camp del líder i ahir (dissabte) l'Alcorcón va patir a a casa contra el Xerez. Farem encara més bo l'empat si guanyem els dos partits que ens vénen a casa". Joaquim Boadas va dir que "tothom ha de venir a Montilivi; l'estadi ha de ser una olla de pressió perquè ens hi juguem més de tres punts". Sobre el partit d'ahir va dir que el punt és "valuós" i "més que ho serà si fem el sis de sis a casa". Boadas va deixar clar que "si anem jugant així a fora, i a Vila-real i Almeria ens mostrem igual de sòlids, aquest Girona estarà aspirant fins el darrer moment per l'ascens directe". El màxim responsable del conjunt de Montilivi va revelar també que "els directius de l'Elx estaven molt preocupats perquè han vist que ens podíem haver endut els tres punts" i va lamentar el penal no xiulat sobre Toni Moral: "M'han dit que ho era, però què hi farem". Boadas, com Rubi, va confirmar que presentaran al·legacions per treure-li la groga que va veure en aquesta acció.