A només un pas d'enlairar la lliga, el Barça ja s'empara en l'èpica i les nits màgiques al Camp Nou per remuntar el 4-0 davant el Bayern de Munic i fer-se un lloc a la final de la Lliga de Campions de Wembley. Dimecres davant els alemanys, Tito Vilanova encara no sap de segur si podrà comptar amb dues peces clau per a la contenció; Mascherano i Busquets. L'argentí i el de Badia van participar ahir a l'entrenament de l'equip, encara que ho van fer al marge dels seus companys, amb l'esperança de rebre l'alta per jugar dimecres. La seva participació és fonamental per a un Barça que comença a rearmar-se a poc a poc per a una gesta gairebé impossible, remuntar el 4-0 que va encaixar en l'anada. Tot i això, al barcelonisme es respira un cert aire d'optimisme després de constatar en el partit de dissabte a Bilbao (2-2) que la seva estrella, Leo Messi, es troba en bona forma després de marcar un gol i participar activament en el segon.

Sergio Busquets no va participar en aquest partit per unes molèsties en el pubis i la seva posició la va ocupar un Alex Song que va arrodonir una gran actuació. Javier Mascherano, immers en una recuperació una mica més llarga, a causa d'un trencament del lligament lateral intern del genoll dret que es va produir el París Saint Germain-Barça, sembla estar complint els últims dies de baixa. La recuperació de l'argentí, reconvertit en un central de molta qualitat, pot resultar determinant per als blaugranes, degut als problemes que el conjunt barfceloní ha tingut en defensa durant aquest últim tram del campionat; amb el partit de dissabte a Bilbao com un nou exponent de la debilitat de la contenció blaugrana dels últims temps.

En la sessió d'entrenament d'ahir a la Ciutat Esportiva, el grup titular, a més d'Adriano i Messi, va efectuar treballs de recuperació al gimnàs. L'equip tindrà avui descans i tornarà a entrenar-se dimarts a la tarda; el mateix dimarts el Bayern ja serà a Barcelona i es podrà entrenar al Camp Nou. Un escenari en el qual els blaugranes esperen tornar a protagonitzar una remuntada increïble com les que ha aconseguit l'equip en altres nits màgiques. La Recopa de l'any 1978-79 (3-0), la Copa d'Europa davant el Göteborg (3-0), el 4-1 en la Champions contra el Dínamo de Kiev (1993/94), el 5-1 davant el Chelsea (1999/2000) o la golejada al Milan (4-0) d'ara fa unes setmanes marquen el camí que cal seguir.