Molts adolescents somien guanyar-se la vida en el món de les motos. Veuen Valentino Rossi, Marc Márquez o Jorge Lorenzo i ja es veuen com a pilots professionals, però, més enllà de la pura competició l'atracció pel món del motor també té molt a veure amb la pura mecànica. Convetir-se en mècanic d'un equip del Mundial de Motociclisme no és gens fàcil, però, els dos cosins Viñales varen animar a intentar-ho els nombrosos joves que varen passar ahir per la jornada de porters obertes de l'Escola Tècnica Girona que, a partir del proper setembre, oferirà un curs de Mecànica de Competició. Maverick i Isaac Viñales col·laboraran en el curs, a través de la seva experiència mundialista. "Ensoracing", equip d'Isaac Viñales en el Mundial, també tindrà un paper destacat en aquest projecte perquè aportarà motos del mundial, amb les quals els alumnes podran treballar en les seves pràctiques.

La curiositat de la jornada va ser que els dos pilots empordanesos són alumnes d'aquesta escola. Maverick i Isaac Viñales estan matriculats en un grau d'electromecànica. Un curs que, lògicament, segueixen com poden perquè les seves obligacions seguint el Mundial de Moto 3 no els permeten assistir-hi gaire regularment. Ahir, però, sí que els dos alumnes Viñales varen ser a l'ETG per parlar sobre el nou curs de Mecànica de competició i, al mateix temps, firmar autògrafs i contestar preguntes sobres les seves opcions en el mundial. Maverick Viñales va parlar obertament de la seva il·lusió per lluitar pel títol -val a dir que de moment ha pujat al podi en les dues curses d'aquest any-, mentre que el seu cosí Isaac va mostrar-se esperançat de deixar enrere els problemes amb les lesions i poder acostar-se als millors. En un acte molt proper, els dos Viñales varen respondre a tothom que els va preguntar sobre el món de les motos de competició. Els dos cosins no varen ser ahir els alumnes d'electromecànica i es varen mostrar com els pilots professionals que coneixen bé tots els secrets de la posada a punt d'una moto de competició.

Aquesta mateixa setmana, Maverick i Isaac Viñales marxaran cap a Jerez de la Frontera, perquè el proper diumenge hi ha la tercera cursa del campionat mundial de Moto 3. De moment, Maverick ha acabat sempre en la segona posició (a Qatar va ser superat pel mallorquí Lluís Salom, i a Austin pel barceloní Àlex Rins). Per la seva part, el seu cosí Isaac no va poder acabar en la primera cursa i va sumar el primer punt a Texas, on va entrar el quinzè. En la general, Maverick és tercer a un punt de Salom i Rins.