Rafa Nadal va aconseguir ahir el seu vuitè Barcelona Open Banc Sabadell ó després de batre Nicolás Almagro, per 6-4 i 6-3, en una hora i trenta-dos minuts, en una final marcada per l'aparició de la pluja a l'inici i al final del partit. Nadal, que no perd al Godó des que va caure davant Àlex Corretja en segona ronda el 2003, va sumar la seva trenta-novena victòria consecutiva a Barcelona, on les lesions de 2004 i 2010 li han impedit protagonitzar una gesta més gran en aquest torneig.

El tennista balear aconsegueix, d'aquesta manera, el 54 títol de la seva carrera i el quart de la temporada -després dels de Sao Paulo, Acapulco i Indian Wells- en sis finals consecutives, un botí impensable per a ell després d'estar més de set mesos parat per una lesió de genoll. I això que, com davant el francès Paire a quarts i el canadenc Raonic a semifinals, Nadal va començar cedint ahir el seu servei. Contra Almagro a més, ho va fer dues vegades seguides, així que el murcià es va col·locar 3-0 només arrencar el partit.

Va començar a ploure a la central i Almagro mirava el jutge de cadira com demanant-li que parés el partit, mentre Nadal, tot i anar per darrere en el marcador, semblava no tenir cap intenció d'abandonar la pista. L'heptacampió de Roland Garros, que fins aquell moment només havia aconseguit tres punts i comès diversos errors no forçats impropis d'ell, tenia un pla, i va començar a jugar més agressiu a partir de llavors.

Nadal va encadenar quatre jocs seguits per posar-se 4-3, però es tractava d'un resultat enganyós, perquè Almagro, en la seva primera final davant el balear, estava jugant realment bé. A aquestes altures del xoc, el cel havia donat una treva al partit i el murcià es va reenganxar a ell. Va tenir tres boles de trencament per posar-se 5-4 i servei, però Nadal les va salvar les tres, va aconseguir mantenir el seu servei i trencar el del seu rival en el joc següent, desplegant el millor tennis que se li ha vist aquest any a Barcelona.

El murcià havia jugat un primer set més que digne, a l'altura del dotzè jugador del rànquing mundial i, incomprensiblement, se li havia escapat, una sensació que, davant Rafa Nadal, es repeteix una i altra vegada en molts tennistes. La frustració es va anar apoderant a poc a poc d'Almagro en el segon set, i això que va salvar un 0-40 per posar-se 1-1. No obstant això, Nadal aconseguia trencar-li el servei en la següent ocasió i posar-se 4-1 dalt. Almagro va veure a prop el final i, encara que va ser capaç de sumar dos jocs més amb el seu servei, Nadal, que ja s'havia convertit en un mur infranquejable, no li va concedir cap oportunitat de trencar el seu.