Després de cinc desplaçaments sense perdre (9 punts dels últims 15 a fora), el Palamós s'està guanyant per mèrits propis l'etiqueta de "matagegants" i ahir ho va tornar a demostrar al Nou Sardenya arrencant un valuós empat sense gols que l'apropa cada vegada més a la salvació a manca de quatre jornades per al final. Si abans havien guanyat a Olot (2-5) i empatat a estadis d'equips capdavanters com Cornellà (1-1), Manlleu (0-0) o Terrassa (0-0), ahir davant un equip que certificava la classificació per el play-off d'ascens va estar a punt de guanyar-hi si l'àrbitre Oliva Bueno no hagués deixat passar per alt un clar penal a l'àrea de Rafa Leva. Parlant de porters, la novetat més important a l'onze d'Eduardo Vílchez va ser el retorn a la titularitat quinze jornades després de Bayona. El capità del degà va protagonitzar una reaparició ideal deixant la porteria a zero.

El Palamós, després de la decepció soferta davant el Vic (1-2), ha aixecat el vol. I de quina manera: 7 punts dels últims 9 i només 2 gols encaixats en els darrers 3 partits. La tercera victòria consecutiva hagués pogut ser una realitat si el col·legiat Oliva Bueno hagués assenyalat unes mans del defensa gracienc Víctor Duran quan va interceptar un xut d'Iván Díaz cinc minuts abans de marxar al descans. L'altra acció polèmica va arribar a la segona meitat amb el mateix jugador palamosí de protagonista, una centrada de l'andalús Biri des del costat dret va voler-la rematar Iván Díaz -que lluitava per l'esfèrica amb el local Edgar- i per alegria baixempordanesa l'àrbitre va observar mans del jugador de l'Europa. Per tant, groga per Edgar i penal a favor dels de Vílchez. Però quan el golejador Javi Revert es disposava a plantar la pilota als onze metres, una conversa d'Oliva Bueno amb un dels seus assistents va acabar fent canviar el veredicte inicial i anul·lant el llançament per a desesperació dels visitants. A més a més, la groga d'Edgar va ser per Iván Díaz, que serà baixa davant la Rapitenca per acumulació d'amonestacions. Precisament, dues assistències d'Iván Díaz per Chicho van estar a punt de fer pujar el 0-1 a l'electrònic.

Finalment, un bon punt per a ambdós bàndols. Els graciencs perquè disputaran un play-off d'ascens a Segona B 12 anys després i el Palamós perquè, amb sis punts per sobre del descens, té la salvació a l'abast de la mà.