Girona bull. I no pas de calor. Des de dilluns durant tot ahir i les oficines de Montilivi van de corcoll per atendre tots els abonats i seguidors que passen a recollir la seva entrada per veure els dos partits seguits que disputarà l'equip a l'estadi contra l'Alcorcón (aquest dissabte, 20.00) i el Xerez (el següent dissabte, 18.00). Són dos matxs clau, els resultats dels quals poden definir el futur del Girona les darreres jornades d'aquesta històrica temporada. Els de Rubi ja fa temps que es van guanyar el dret a somiar i ara lluitaran fins al final per un objectiu que fa patxoca: l'ascens a Primera Divisió. Només pensar-hi a algun aficionat li pot venir vertigen però als jugadors del Girona no. Només faltaria.

Hi són i pensen deixar-se fins l'última gota de suor per assolir una fita històrica per al club. Són 18 punts els que resten en joc i per aconseguir la preuada segona posició caldrà sumar-ne els màxims possibles. El vestidor no fa càbales en públic però de portes endins alguns fa dies que estan amb el paper i llapis o amb la calculadora del mòbil, estudiant quina pot ser la xifra màgica que doni l'ascens directe. Els jugadors gironins tenen clar que s'ha d'anar a poc a poc i amb bona lletra i, com deia ahir el jove defensa altempordanès David Juncà "no es poden guanyar punts abans de jugar els partits". No li manca raó. El que sí que és cert és que l'excel·lent rendiment de l'equip a Montilivi com a local fa pensar a l'afició que els punts dels quatre partits que queden (Alcorcón, Xerez, Barça B i Castella) s'han de quedar a casa. Alguns fins i tot creuen que amb aquests 12 punts (76 en total) n'hi hauria prou per pujar. Qui ho sap...El que sí que tenen clar els futbolistes és que per pujar, "com a mínim" s'hauran de guanyar aquests quatre partits. "Potser no n'hi hauria prou", diu Luso que posa sobre la taula el partit al camp del Vila-real d'aquí a tres setmanes. "Tenim un duel molt complicat allà i potser no seria suficient amb els de casa".

Més atrevit es mostra Javi Acuña. El paraguaià, que va assegurar desconèixer cap interès del Middlesbrough per fitxar-lo, pensa fins i tot en aconseguir l'ascens abans d'acabar la temporada. "Tant de bo en el partit contra l'Almeria (jornada 41), ja sapiguem on som. Si no després també seria molt bonic pujar a casa", deia Acuña parlant de la darrera jornada contra el Reial Madrid Castella. L'ex del Recreativo va reconèixer que a l'equip "li havia costat engegar" al principi de la segona volta però que ara no se'ls està fent gens llarga la temporada. "Allò va ser dur però ara estem en un bon moment i es va poder veure a Elx on vam ser superiors durant bona part del partit", assegura.

Guanyar els quatre partits de Montilivi, doncs, és gairebé imprescidinble per pujar. Ara bé, aquests 12 punts no asseguren l'èxit ja que el fet d'haver-hi un rival tan poderós com el Vila-real -contra el qual Bordas no podrà jugar per contracte- implicat en la lluita per pujar pot fer que no siguin suficients. En aquest sentit, el lateral esquerre David Garcia, pronostica que "si volem pujar directes hem de sumar tots els punts de casa i mirar d'esgarrapar-ne algun a fora". I és que malgrat les darreres ensopegades del Vila-real són pocs els que aposten que perdrà gaires punts més.

El que sí que agraeixen tots els jugadors és el caliu i l'escalfor que noten per part de l'afició. "Serà vital", coincideixen, "per derrotar l'Alcorcón". I és que per molt que les calculadores dels aficionats treguin fum fent càlculs sobre les possibilitats d'ascens, tot passa per superar els madrilenys aquest dissabte a Montilivi. "Estem molt forts a casa on tan sols hem perdut dos partits contar Elx i Almeria i en els quals vam fer mèrits per com a mínim puntuar" recordava Acuña. "Si guanyem serà un pas de gegant enorme", sentencia el màxim golejador del Girona.