El periodista de Sant Hilari Sacalm Manel Serras, juntament amb Jaume Pujol-Galceran, acaba de publica el llibre Andrés Gimeno. Passió pel tennis, on es fa un repàs a la vida del primer tennista professional, campió de Roland Garros el 1972, quan tenia 34 anys. Es tracta d'una biografia novel·lada on es relaten les seves il·lusions per ser esportista professional, però també el cost que això va tenir fora de les pistes en la seva vida personal.

"Aquest llibre és una història de tennis, sí. De l'èxit d'un gran campió. Però és també el relat d'una persona que ha viscut la transformació d'aquest esport en una etapa decisiva. És la vida d'un home que ho va donar tot per fer realitat el somni de guanyar-se la vida fent el que més li agradava, i que va veure complerta la il·lusió de conquistar un Grand Slam quan ja ni tan sols ells s'ho esperava", expliquen els autors de l'obra.

Manel Serras (Sant Hilari), compta amb una llarga trajectòria professional en el periodisme esportiu, en diaris com Mundo Deportivo i El País. És especialista en tennis, però també ha cobert el Mundial de Fórmula 1 i els Jocs Olímpics de Barcelona (1992) i Atenes (2004), entre altres tasques.

Andrés Gimeno és una de les figures històriques més destacades del tennis espanyol, capaç d'obrir-se camí entre llegendes d'aquest esport com Ken Rosewall, Rod Laver i Lew Hoad.