El tècnic del Barcelona, Tito Vilanova, va advertir que el seu equip "lluitarà" per remuntar l'eliminatòria de semifinals de Lliga contra el Bayern, després del 4-0 del primer partit, i va apuntar que, si al final cauen derrotats, haurà de ser "amb el cap ben alt".

"Espero que siguem nosaltres mateixos. Intentarem ser millors que el Bayern i això passarà perquè juguem bé a futbol", va afirmar el preparador de Bellcaire en la roda de premsa a la Ciutat Esportiva, en la prèvia del partit. Segons Vilanova, els jugadors "són conscients de la dificultat", però "no es pot donar una eliminatòria per perduda amb noranta minuts per davant al Camp Nou".

"Som el Barça", va recordar, precisament les mateixes paraules que havia fet servir uns minuts abans un dels seus jugadors, Gerard Piqué, quan va comparèixer també a la sala de premsa davant una multitud de mitjans locals i internacionals acreditats per al partit. "Si aquesta eliminatòria no la passem -va subratllar Tito-, hem de fer-ho amb el cap ben alt, no abaixar els braços i que la gent se senti orgullosa de nosaltres".

El tècnic va admetre que "és clar que amb el resultat advers caldrà intentar mantenir la porteria a zero, ja que un gol complicaria més les coses". "I no es pot pensar només a fer gols, fer gols, sinó que el que importa és com els fem, en base al joc i ser millors que el Bayern", va reflexionar. Vilanova va descartar Mascherano per al partit i va tornar a elogiar Leo Messi. "Sabem la importància de Leo a l'equip i més de cara a la porteria. Com millor estigui, més possibilitats tenim. Però no hem de donar-li tampoc tota la pressió a ell. Entre tots hem d'ajudar-lo, ens fa millors a la resta", va considerar.

També el factor Camp Nou serà vital. "Sabem que, si es vol aixecar una eliminatòria així, no serà igual si l'estadi està callat que si pressiona. Tant Bayern com Borussia van intentar crear un ambient extraordinari. Tant de bo la gent ens ajudi". Finalment, va reconèixer que les baixes en la defensa han influït en la quantitat de gols encaixats aquest any, cosa que cal "millorar i evitar que l'equip rebi gols en els últims minuts quan es té el partit guanyat".

Jupp Heynckes

L'entrenador del Bayern Munic, Jupp Heynckes, va dir que, malgrat el 4-0 de l'anada, no plantejarà un partit defensiu en el partit de tornada de les semifinals de la Lliga de Campions, encara que el seu rival segueix sent "el millor equip del món".

El tècnic alemany va explicar que "no volem canviar el tipus de joc. Volem jugar a marcar. No som un equip per defensar. Tenim una bona defensa, però som un equip que juga a l'atac i ho intentarem al Camp Nou".

En aquest sentit, va assenyalar que els seus jugadors s'han de prendre seriosament el rival perquè, segons la seva opinió, segueix sent "el millor equip d'Europa".