La consigna és clara. No hi ha dubtes. Només val guanyar. La victòria és l'únic camí cap a Primera. L'objectiu de la permanència ja fa setmanes que ha quedat enterrat, fins i tot el de classificar-se per a la promoció d'ascens, quelcom que ja sembla ben lligat. El vestidor és ambiciós i creu que acabar segon és possible. Però perquè això sigui una realitat, els gironins han d'adjudicar-se el màxim de punts possibles, perquè de rivals en la lluita per pujar n'hi ha molts. Ara bé, el primer pas i segurament, el més important, arriba aquest mateix dissabte. La visita de l'Alcorcón a l'estadi és una gran oportunitat per donar un nou cop d'efecte a la classificació, tornar a ser segons i enviar un clar missatge als adversaris. Ho saben els jugadors, que no volen ni sentir a parlar d'una hipotètica derrota. "Perdre seria un resultat molt i molt dolent", sentencien els futbolistes.

Un rere l'altre, els jugadors blanc-i-vermells han anat desfilant davant els micròfons de la premsa al llarg d'aquesta setmana. I el discurs ha estat idèntic. Tots parlen de les immenses ganes de fer realitat el somni de l'ascens, però tots ells també reconeixen que, per aconseguir-ho, cal fer un primer pas aquest dissabte a Montilivi contra l'Alcorcón. "Juguem a casa, on hem rebut el caliu de la nostra afició les últimes setmanes. Volem tornar-los el favor guanyant l'Alcorcón. I només ho aconseguirem si juguem el nostre futbol i els ho fem passar malament", admet Gerard Bordas. L'acompanya Luso Delgado, qui ja veu a l'"horitzó" el somni de la Primera Divisió i que, per arribar-hi, cal "treballar al màxim" i encarar la "final" de dissabte contra l'Alcorcón amb "ganes" i "il·lusió" per aconseguir la victòria. "Hi ha una plaça en joc per a quatre o cinc equips. Estem molt a prop, nosaltres i l'Alcorcón, així que ens espera un partit dur. Però sortirem a donar-ho tot".

L'aragonès reconeix que "perdre seria molt dolent" ja que, si succeís, els madrilenys "s'escaparien a quatre punts". Perquè això no passi, Luso ho té clar: "Cal sortir com sempre, a guanyar des del primer minut, amb un ritme alt". Tant ell com Gerard Bordas també coincideixen que ara el més important és tombar l'Alcorcón, ja que cal "anar partit a partit" i no pensar més enllà. "Sempre es fan números, però no pensarem en el Xerez fins que no guanyem l'Alcorcón", indica el davanter. "El que hem fet fins ara no serveix, entre cometes, per aquest partit. Pot passar de tot. Sabem que l'Alcorcón és un rival molt dur que no ens posarà les coses gens senzilles. Ha tingut sort en molts partits i esperem que ara aquesta fortuna caigui del nostre costat. Potser arriba el dissabte i es gira la truita", apunta Luso. Però, fins i tot ?gua?nyant aquesta jornada, des del vestidor s'està convençut que la Primera Divisió no serà un fet consumat. Quedarà, encara, remar fort i de valent en els partits que resten: "No sé si serà suficient guanyar els quatre partits que tenim a Montilivi. Per si de cas, estaria bé pescar alguna cosa en els dos desplaçaments", sentenciar el migcampista.

El "goal average"

Guanyar dissabte seria excel·lent, una gran notícia per al Girona i un enorme pas per assolir l'ascens a Primera. Però el que seria perfecte és que l'equip de Rubi aconseguís aixecar el goal average amb els madrilenys, ara d'allò més desfavorable, ja que el 4-1 de la primera volta ho fa d'allò més complicat. De tot això n'és conscient el vestidor de Montilivi, que prefereix sumar els tres punts i no fixar-se d'altres objectius els quals, a dia d'avui, semblen ben complicats de fer realitat. "El més important és guanyar i tornar a ser segons. La diferència de gols ja veurem si la podem eixugar, però ho veig complicat", s'explica Gerard Bordas. Un discurs similar al de Luso Delgado, que veu "molt complicat" superar un 4-1. "Segons com vagi el partit veurem si en som o no capaços, però està clar que no hi podem comptar d'inici. El que hem de fer és guanyar i punt, encara que sigui per un gol a zero", afegeix.