"Som uns bojos del bàsquet i no volíem que Girona es quedés sense un equip masculí de referència després de tenir tants anys de prestigi a l'ACB o a la LEB Or". Així s'expressava ahir Llorenç Biargé, l'endemà que transcendís que a partir de la temporada que ve el club que presideix, l'Uni Girona, també disposarà d'una secció masculina que donarà sortida, com a mínim, a un equip d'EBA que agafarà el relleu del Sant Josep. Biargè ja ha fet arribar els seus plantejaments a la Federació, i ara estan a l'espera de rebre resposta. Per a la plaça a l'EBA no hi hauria d'haver problema; si finalment també es creen equips cadet i júnior -no es vol entrar en cap mena de competència amb ningú, i si el Club Escola Bàsquet Girona en crea potser l'Uni no ho fa-, sembla complicat que puguin mantenir les categories preferents que lluïen ara com a Sant Josep.

Després de dues temporades consecutives sent el tercer millor equip de la Lliga Espanyola femenina (aquest any només han estat superats pel Perfumerías Avenida i el Rivas), l'Uni ha decidit fer un pas endavant històric, creant també una secció masculina. A partir de la temporada que ve hi haurà una escoleta de bàsquet mixt, i a partir d'aquí, s'aniran introduint equips. Biargé explica que l'equip d'EBA serà totalment amateur "i es finançarà amb un patrocinador que estem en bones perspectives de tancar". La prioritat serà per a la Lliga Femenina, amb l'objectiu de tornar a lluitar, un any més, amb els millors. "Som ambiciosos i ens agrada mirar endavant. Per potencial, Girona dóna de sobres per tenir un equip competitiu a l'EBA, i tard o d'hora pot arribar el moment per intentar escalar categories i recuperar el prestigi perdut en bàsquet masculí. La idea és treballar com hem fet en els ?equips femenins, confiant en la gent de casa, sense estirar més el braç que la màniga, i treballant molt dur per cobrir els pressupostos", afegia el president de l'Uni Girona.

El renovat projecte de l'Uni pretén sumar complicitats i, en aquest sentit, Biargé recalca que no volen passar per sobre de ningú: "nosaltres ja vam néixer de la unió amb el Vedruna i el Santa Eugènia, treballem també amb els Maristes, i la voluntat que perseguim és la de fer convenis i acords de col·laboració amb altres entitats i escoles per tal de sumar". Per això també esperen que a l'estiu, una vegada hagin confirmat la plaça d'EBA i també de quant disposen per ?planificar l'equip de Lliga ?Femenina, "tota la gent de bàsquet de Girona sàpiga apreciar l'esforç que fem i poguem disposar d'una ?massa social important en forma de nous abonats". El que ?pràcticament ha quedat descartat és competir a l'Eurolliga femenina, tot i que també es busquen recursos.