El fundador del Sant Josep, Ramon Sitjà, només té paraules d'elogi per a la feina de l'Uni i, especialment, per a una Anna Caula a qui "vaig introduir en el bàsquet com a jugadora a les Dominiques de Sant Narcís". Ara, però, Sitjà no veu gens clara la decisió dels responsables del club femení d'agafar el relleu del Sant Josep assumint l'herència de l'equip sènior de Lliga EBA i dels preferents cadets i júniors. "Crec que no és bo per al bàsquet gironí. A la ciutat hi ha cinc clubs que fan bàsquet base i en els pobles del voltant sis més", apunta un Sitjà que, tot i no veure'n la necessitat, no té "inconvients" que l'Uni faci un equip a EBA però sí veu més "dolent" per al bàsquet gironí que inscrigui en competició equips masculins de base. "Això pot fer mal a Sant Narcís, Onyar, Fontajau, Salt, Maristes, Vilablareix, a la mateixa Escola que ara hi ha a Sant Josep....".

Ramon Sitjà remarca que, tot i ser el fundador del Sant Josep, "jo no ho he estat mai de cap club concret, sinó del bàsquet, que ha estat la meva passió, i he ajudat sempre tothom que m'ho ha demanat". Per això, i posant sempre per endavant el respecte a la "gran feina que ha fet l'Uni en el femení", es veu amb la capacitat d'intentar fer veure als seus dirigents que no considera "positiu" que ara facin equips masculins en categories de base. "Si volen fer un sènior a EBA que el facin, perquè sempre tindran jugadors que vagin pujant dels molts equips gironins que fan base. No tindran mai problemes, i no cal que es compliquin aran fent ells també ?equips de base masculins". Sitjà creu que la nova iniciativa de l'Uni pot perjudicar els altres clubs gironins, perquè per completar els seus nous equips haurien d'anar a buscar jugadors que ara formen part d'equips d'altres entitats de la ciutat i dels pobles del voltant.

En canvi, Ramon Sitjà no té cap intenció de posicionar-se públicament en contra de la voluntat de fer un equip a Lliga EBA, agafant el relleu del Sant Josep, que va anunciar l'Uni fa un parell de setmanes. "És decisió seva i no tinc res a dir-hi, però crec que no és necessari perquè la ciutat ja ha demostrat que no dóna prou suport als equips d'elit. Quin sentit té jugar a Lliga EBA si tens 100 espectadors a Fontajau?".

Un altre cas seria, a parer de Ramon Sitjà, si Quart o Salt, que ara mateix juguen les eliminatòries d'ascens, aconseguissin pujar a Lliga EBA pels seus propis mèrits. "Això seria diferent, si un equip de per aquí hi puja jugant amb la seva gent. Llavors, que juguin a EBA i si després baixen no passa res perque continuarien estan a Copa Catalunya". Ramon Sitjà vol deixar molt clar que les seves opinions no van en contra de la seva bona opinió sobre l'Uni, "han fet una gran tasca", i es mostra obert a col·laborar amb ells si "volen que faci xerrades a les jugadores dels equips de la seva base".